RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF «lyser ut» jobben som Listhaug-erstatter

Integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) er tirsdag i Sverige for å studere integrering i nabolandet. På vei til den svenske hovedstaden møtes hun av KrFs valgstunt (innfelt).
Integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) er tirsdag i Sverige for å studere integrering i nabolandet. På vei til den svenske hovedstaden møtes hun av KrFs valgstunt (innfelt).
Sist oppdatert:
«Personer som vektlegger mistenkeliggjøring, mistillit og bygging av murer, oppfordres ikke til å søke», heter det blant anner i annonsen.

KrF-leder Knut Arild Hareide mener Sylvi Listhaug (Frp) har bevist at landet trenger en egen integreringsminister. Det skriver Dagbladet tirsdag.

På sin facebookside i dag presenterer KrF en «stillingsannonse» hvor de lyser ut jobben som integreringsminister i Norge.

Skjermbilde av KrFs Facebook-side tirsdag morgen.

Bakgrunnen for gimmicken er at KrF-leder Knut Arild Hareide ikke mener innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) klarer å kombinere de to delene av jobben sin.

Annonseteskten inneholder et dårlig skjult sleivspark til den omstridte Frp-statsråden:

«Personer som vektlegger mistenkeliggjøring, mistillit og bygging av murer, oppfordres ikke til å søke.»

- Det er tydelig at Sylvi Listhaug ikke takler dobbeltrollen hun har, sier Hareide til Dagbladet.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) besøker tirsdag politiet i Stockholm og drabantbyen Rinkeby for å se «svenske tilstander» på nært hold. Begrepet bruker hun ofte om hva som kan skje om vi tar imot for mange asylsøkere og flyktninger og ikke lykkes med integreringen.

– Det er ingen steder i Oslo der politiet ikke kan gjøre jobben sin. Det finnes absolutt grupper som er mer lukket enn andre, og vi skal følge med på utviklingen i Norge også. Men det er et stykke mellom det en ser i Norge og i Sverige, sier forfatter Ståle Økland til NTB. Økland har fulgt politiet i ett år for å finne ut om det eksisterer svenske forhold i innvandrerdominerte bydeler i Oslo - områder der politi og redningsetater ikke får gjort jobben sin grunnet lokal motstand.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere