RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF-leder Knut Arild Hareide og 1. nestleder Olaug V. Bollestad ble gjenvalgt på partiets landsmøte i Trondheim i april 2017. Bollestad, nylig gjenvalgt til Stortinget fra Rogaland, åpner for samarbeid med Rødt i Stortinget.
KrF-leder Knut Arild Hareide og 1. nestleder Olaug V. Bollestad ble gjenvalgt på partiets landsmøte i Trondheim i april 2017. Bollestad, nylig gjenvalgt til Stortinget fra Rogaland, åpner for samarbeid med Rødt i Stortinget. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

KrF og Rødt vil sammen stoppe veksten i kommersielle velferds­selskaper

Sist oppdatert:
KrFs vippeposisjon kan bety et politisk skifte i velferds­politikken. Nå er de klare for å gå sammen med Rødt om å stanse veksten i kommersielle velferds­selskaper.

Stortingsvalget 2017 har medført endringer i det politiske landskapet: KrF har havnet på vippen på Stortinget – og allerede nå kan partiet vippe til venstre i en omstridt sak. Det skriver Klassekampen torsdag.

Det ferske stortingspartiet Rødts viktigste valgkampsak har vært å få stanset kommersielle selskapers inntog i velferdssektorer som barnehager, eldreomsorg og barnevern. Allerede onsdag sendte derfor Moxnes en politisk invitasjon til KrF.

- Jeg vet at Hareides hjerte banker for de ideelle. Jeg vil derfor ha han med på å sette foten ned for kommersialiseringen før det er for seint, sier Moxnes til avisen.

KrF-nestleder Olaug Bollestad, nylig gjenvalgt til Stortinget fra Rogaland, skriver følgende i en sms til Klassekampen:

«KrF ser med stor glede og optimisme at det nå er flertall på Stortinget for en forpliktende politikk for faktisk vekst for ideelle aktører i velferdssektoren. Jeg kan love at KrF kommer til å fortsette kampen som vi har stått i i flere perioder nå, og nå ser vi muligheter for flertall for en politikk for at ideelle vinner fram og veksten for de store kommersielle skal stanses, og vi vil ha med alle partier som ønsker å være med på gode løsninger her, også partiet Rødt, vi ser fram til samarbeid om dette!»

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere