Gå til sidens hovedinnhold

KrF og Venstre reagerer sterkt på Frp-uttalelser

- Trist, sier stortingsrepresentant Geir Bekkevold.

OSLO (NTB): Både KrF og Venstre reagerer sterkt på Frps Christian Tybring-Gjeddes innvandringsuttalelser og varsler en alvorsprat med partiet om saken.Tybring-Gjedde sa til Aftenposten torsdag at han mener ordet snikislamisering er et godt ord, og trakk fram det han mener er ferske eksempler på nettopp snikislamisering i Norge. Han sa også at dagens innvandringspolitikk ødelegger norsk kultur, og at han ikke har samvittighet til å se på at denne utviklingen fortsetter.

Reaksjonene lot ikke vente på seg hos Frps sonderingspartnere.

- Jeg er uenig i det han sier. Det er trist at Tybring-Gjedde fortsatt bruker slike ord og klistrer Frp fast på en slik retorikk etter at nestleder Ketil Solvik-Olsen har forsøkt å rydde opp i dette, sier KrFs stortingsrepresentant og innvandringspolitiske talsmann Geir Bekkevold til Aftenposten.

Han mener Tybring-Gjeddes uttalelser er en av grunnene til at det er nødvendig å ha sonderingssamtaler mellom de fire borgerlige partiene - før et eventuelt regjeringssamarbeid kan framforhandles.

Tybring-Gjedde selv sier han står fast på at det foregår snikislamisering i Norge i dag, men sier han gjerne bruker et annet ord. (©NTB)

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken