KrF-ordførere avviser én av to flyktninger

KrF-leder Knut Arild Hareide, nestleder Dagrun Eriksen og parlamentarisk leder Hans Olav Syvertse kan være på kollisjonskurs med partiets 17 ordførere i flyktningesaken.

KrF-leder Knut Arild Hareide, nestleder Dagrun Eriksen og parlamentarisk leder Hans Olav Syvertse kan være på kollisjonskurs med partiets 17 ordførere i flyktningesaken. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Kommuner styrt av KrF sier nei til nesten halvparten av flyktningene staten har bedt dem om å bosette. Til helgen kan partiet gå inn for å ta imot 10.000 til.

07.05.15 05:03

Tall fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) viser at de 17 kommunene her i landet med KrF-ordfører så langt bare har sagt ja til å ta imot 452 av de 828 asylsøkere staten har bedt dem om i 2014 til 2016. De 10.000 syrerne vil komme på toppen av dette, skriver Nationen.

Ordfører Knut Støbakk i Giske kommune syns KrF bør tenke over om norske kommuner vil klare å ta imot 10.000 syrere.

- Dette blir en kjempeutfordring for mange kommuner. Det sitter allerede mange på asylmottak som har ventet der lenge, og så skal det komme 10.000 til. Det er ikke staten eller KrF som må gjennomføre dette, det er kommunene. Derfor syns jeg KrF bør tenke seg om, sier Støbakk til avisen

Han får støtte fra KrF-ordfører Trond Arne Pedersen i Sokndal, som har sagt nei til flere flyktninger i år og neste år.

- Jeg tror alle i utgangspunktet har lyst til å hjelpe, men dersom vi tar imot noen som krever oppfølging over lang tid risikerer vi å måtte kutte i skole- og omsorgstilbudet, sier Pedersen, som vil ha en statlig garanti for fullfinansiering av flyktninger, også dersom de skulle trenge mer hjelp enn forventet.

- Vi har ikke råd til store, uforutsette utgifter, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag