*Nettavisen* Nyheter.

KrF-prins takker for seg

Knut Arild Hareide takker for seg i toppolitikken og satser for fullt på næringslivet.

25.01.07 23:14

Knut Arild Hareide, tidligere miljøvernminister i Bondevik-regjeringen, sier nei til å fortsette som 2. nestleder i KrF, heter det i en pressemelding fra partiet.

Se innslag fra TV 2 Nyhetene her.

Hele ledertrioen i KrF - Dagfinn Høybråten, Dagrun Eriksen og Knut Arild Hareide - har støtte i grasrota til å fortsette, men sistnevnte velger altså å hoppe av - i motsetning til Høybråten og Eriksen. Nå må KrFs valgkomité finne en erstatter for Hareide.

Partiets valgkomité og sentralstyre ble torsdag orientert om fylkeslagenes høringssvar og nåværende ledelses svar. Valgkomiteen legger vil legge fram sin innstilling senest 1. mars. KrF avholder sitt landsmøte i Molde i tiden 27.- 29. april.

Hareide har begynt som organisasjonsdirektør i Schibsted ASA. Ifølge lederen i valgkomiteen, Odd Anders With, mener Hareide det blir vanskelig å kombinere jobben med vervet i KrF.

Hareide fortsetter som varamann til Stortinget og sier han bare tar en pause fra politikken.

- For jeg har fortsatt lyst til å stå til tjeneste for KrF engang i framtiden. Men akkurat nå vil jeg satse på jobben i Schibsted, sier han ifølge Vårt Lands nettutgave.

Innspillene fra fylkeslag og grasrota i KrF viser ifølge valgkomiteens leder at partileder Dagfinn Høybråten har støtte fra samtlige fylker til å fortsette i sitt verv. De to nestlederne har også solid støtte. Bare Østfold og Oslo har andre kandidater. Det er henholdsvis Laila Dåvøy, Hordaland og Hans Olav Syvertsen, Oslo, begge stortingsrepresentanter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.