RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF sikrer flertall for ny arbeidsmiljølov

Regjeringspartiene, KrF og Venstre presenterer forslag til ny arbeidsmiljølov under en pressekonferanse i vandrehallen på Stortinget i Oslo torsdag.
Regjeringspartiene, KrF og Venstre presenterer forslag til ny arbeidsmiljølov under en pressekonferanse i vandrehallen på Stortinget i Oslo torsdag. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Høyre, Frp, Venstre og KrF har blitt enige om generell adgang til midlertidige ansettelser, og mer søndagsjobbing.

Regjeringspartiene Høyre og Frp er enige med KrF og Venstre om endringer i arbeidsmiljøloven. Avtalen ble lagt fram på en pressekonferanse på Stortinget klokken 13.00 torsdag.

Partene har forhandlet i en måneds tid allerede, men en avklaring har latt vente på seg. Onsdag pågikk forhandlingene til et godt stykke over midnatt.

Enige på alle punkter

På pressekonferansen ble det klart at partiene nå er kommet til enighet på alle punkter. Stortingspolitiker Arve Kambe i Høyre sier at fast arbeid skal være hovedregelen.

- Det skal gis generell adgang til midlertidig ansettelser og vi er enige om tiltak som skal styrke varslernes situasjon på en rekke arbeidsplasser, sier han.

Dette er hva Høyre, Frp, Krf og Venstre er enige om:

  • Generell adgang for midlertidige ansettelser.
  • Andelen midlertidige i staten skal reduseres.
  • Arbeidstakere i midlertidige stillinger får rett til fast jobb etter tre år med den nye arbeidsmiljøloven, ikke fire år som i dag.
  • Styrket vern for varslere i norsk arbeidsliv. 
  • Regjeringens forslag om å tillate jobbing fem søndager på rad er redusert til tre søndager på rad.
  • Ingen bedrifter kan ha lavere bedriftsintern øvre aldersgrense enn 70 år. 70-årsgrensen for oppsigelse etter arbeidsmiljøloven heves til 72 år.
  • Den nye avtalen innebærer også at det innføres aktivitetsplikt for sosialhjelpsmottakere.

- Vi har lenge sagt og ment at mottakere av sosialhjelp må opp om morran. Vi mener det er viktig av hensyn til den enkelte mottaker av sosialhjelp, sier Erlend Wiborg (Frp).

(Saken fortsetter under)

Arve Kambe (H) (t.v.) og Erlend Wiborg (Frp) presenterer forslag til ny arbeidsmiljølov under en pressekonferanse i vandrehallen på Stortinget i Oslo torsdag. - Mottakere av sosialhjelp må opp om morran, sa Wiborg.


Skal evalueres

KrF har kjempet hardt for å moderere forslaget om nye regler for søndagsarbeid og å korte ned tiden det tar før midlertidig ansatte kan kreve fast stilling.

Det var viktig for Krf at det ble tatt inn et punkt om at avtalen skal evalueres, slik at man ser om den faktisk fører til at flere kommer ut i arbeid.

- Hvis det viser seg at dette ikke gjør at flere inkluderes i arbeidslivet synes vi det er viktig å kunne gjøre en endring tilbake, sier Kjell Ingolf Ropstad (KrF). 

Titimersdager

I forhandlingene om ny arbeidsmiljølov er regjeringspartiene også blitt enige med Venstre og KrF om å åpne for ti timers arbeidsdager etter individuelle avtaler.

Den øvre grensen for hvor mye du kan jobbe i løpet av en enkelt uke, begrenses til 50 timer.

En gjennomsnittsberegning over en periode på åtte uker skal sikre at dagens rammer for månedsbasis og årsbasis holdes uendret.

- Viktig gjennomslag

Venstre sluttet i utgangspunktet opp om regjeringens forslag om generell adgang til midlertidige ansettelser. Partiet har også uttrykt støtte til de nye reglene for overtids- og søndagsarbeid samt økte aldersgrenser i arbeidslivet. Men også Venstre har hatt motforestillinger. Partiet har for eksempel programfestet at midlertidige ansettelser maksimalt skal vare i to år, ikke fire som regjeringen la opp til.

Etter at avtalen ble lagt frem torsdag uttaler Venstres Sveinung Rotevatn at de er fornøyd med at de har fått redusert makslengden for midlertidige ansettelser til tre år.

– Venstre er fornøyd med at det åpnes for en generell adgang for midlertidige stillinger, men det er viktig at vi har fått gjennomslag for at makslengden på midlertidige ansettelser reduseres fra fire til tre år, sier Venstres Sveinung Rotevatn.

Artikkelen fortsetter under bildet.

- God vei inn

Rotevatn mener at midlertidige ansettelser kan være en god vei inn i arbeidslivet for mange, for eksempel nyutdannede, innvandrere og personer med funksjonsnedsettelser.

– Men midlertidigheten kan ikke vare for lenge. Avtalen gir småbedrifter i en vekstfase mulighet til å ansette flere uten å ta for stor risiko, samtidig som veien til fast ansettelse blir kortere, sier Rotevatn. 

LO: Løftebrudd fra KrF

LO uttaler at den nye arbeidsmiljøloven er et løftebrudd, blant annet fra KrF.

Avtalen som er forhandlet fram mellom regjeringspartiene og støttepartiene Venstre og KrF, innebærer blant annet en generell adgang til midlertidige ansettelser og mer søndagsjobbing.

– Dette er et håndslag til den useriøse delen av norsk arbeidsliv, sier andre nestleder Hans Christian Gabrielsen i LO til E24.

Kort tid

Arbeids- og sosialkomiteen skulle i utgangspunktet avgi innstilling i saken førstkommende tirsdag, men fristen er skjøvet ut i tid til torsdag 19. mars. Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen er kritisk til framdriften.

– Vi er utålmodige. Dette er den viktigste saken komiteen har til behandling denne våren, sier hun til NTB.

Trettebergstuen er redd tiden blir for knapp for en forsvarlig behandling og viser til at partiene trenger tid til å hente inn svar fra departementet samt skrive sine merknader.

LO, YS og Unio gikk tidligere i år til politisk streik mot endringene i arbeidsmiljøloven. I likhet med de rødgrønne partiene mener fagorganisasjonene at lovforslaget er en trussel mot prinsippet om at hele stillinger skal være regelen i norsk arbeidsliv.

Regjeringen mener på sin side at forslaget vil gjøre det enklere for alle dem som står utenfor arbeidslivet i dag, å få jobb.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere