RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF snytt for hestehandel

KrF trodde Venstres stortingsrepresentant Abid Q. Raja skulle stemme for deres ønske om grunnlovsendring, men det gjorde han ikke i Stortinget tirsdag kveld.
KrF trodde Venstres stortingsrepresentant Abid Q. Raja skulle stemme for deres ønske om grunnlovsendring, men det gjorde han ikke i Stortinget tirsdag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- KrF må ha misforstått min joviale tone, sier Venstres Abid Raja.

Stortinget sa tirsdag kveld nei til å innføre et prinsipp om familien som en grunnleggende enhet i Grunnloven under voteringen tirsdag.

Kristelig Folkeparti fikk én stemme for lite for å oppnå det påkrevde to tredjedels flertall.

Den ene stemmen KrF manglet, trodde partiet de hadde skaffet seg ved hjelp av en hestehandel med Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Venstre forrige uke, i bytte mot å gå inn for en språklig fornying av Grunnloven. Men Venstres representant i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Abid Raja, avviste senere at han hadde inngått en slik avtale.

- KrF må ha misforstått min joviale tone, sier Raja til NTB.

- Noen kaller det en misforståelse, jeg vil kalle det at støtten ble trukket tilbake, sier KrFs representant i komiteen, Hans Fredrik Grøvan, som sier han er skuffet over utfallet.

Stortinget voterer tirsdag kveld over det største antall endringer i Grunnloven siden 1814.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere