RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Knut Arild Hareide oppnår sin toppnotering som partileder på aprilmålingen.
Knut Arild Hareide oppnår sin toppnotering som partileder på aprilmålingen. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

KrF til himmels i ny meningsmåling

Sist oppdatert:
Sentrumspartiene går fram med over 4 prosentpoeng til sammen, mens oppslutningen om Arbeiderpartiet og Høyre faller i en ny meningsmåling.

Arbeiderpartiets oppslutning holder seg fortsatt over 40-streken i målingen som Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Men Ap må tåle en tilbakegang på 3,1 prosentpoeng til 40,4 prosent i denne april-målingen.

Høyres landsmøte starter fredag. Med seg får partiet ANB-målingen som viser en tilbakegang på 1,7 prosentpoeng fra mars til 21,8 prosent denne måneden.

Sentrum er derimot i vinden i dette barometeret. Senterpartiet går mest fram med 1,9 prosentpoeng til 6,1 prosent.

Kristelig Folkeparti måles til 7,1 prosent (+1,2). Det er det sterkeste Opinion har målt partiet til siden september 2009. Venstre måles til 4,6 prosent, også det fram 1,2 prosentpoeng.

- Positiv trend i 2015

– Vi skal selvsagt være forsiktig med å legge vekt på en enkelt måling, men vi har sett en positiv trend i hele 2015. Og denne målingen forsterker trenden, sier Knut Arild Hareide til ANB.

Fremskrittspartiet går i denne målingen fram 1,6 prosentpoeng og kryper dermed over 10-tallet igjen til 11,3 prosent.

SV er fortsatt under sperregrensen med en oppslutning på 3,1 prosent (+0,5), mens Miljøpartiet De Grønne er uendret fra forrige måned på 4,4 prosent.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Jeg tror mange velgere ser at regjeringen fører landet i feil retning og distanserer seg fra mange av sakene til regjeringen, sier  Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet.

- Regjeringen fører landet i feil retning

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum tror regjeringens politikk er årsaken til sentrumspartienes framgang.

– Jeg tror mange velgere ser at regjeringen fører landet i feil retning og distanserer seg fra mange av sakene til regjeringen, sier Slagsvold Vedum til ANB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere