RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF-tillitsvalgte vil i regjering med Ap

På spørsmål om hvilke partier de foretrekker å sitte i regjering med svarer nå 55,8 KrF-tillitsvalgte at de vil sitte i regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.
På spørsmål om hvilke partier de foretrekker å sitte i regjering med svarer nå 55,8 KrF-tillitsvalgte at de vil sitte i regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Foto: Scanpix
Svarene på hvem Krf-tillitsvalgte vil sitte i regjering med har endret seg markant etter halvannet år som regjeringens støtteparti.

KrF-tillitsvalgte har snudd i spørsmålet om hvilke partier de helst vil sitte i regjering med.

Det viser en rundspørring gjort av Dagbladet, hvor tillitsvalgte på alle nivåer i KrF har svart. På spørsmål om de helst ville sitte i regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, eller Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre svarer 55,8 prosent at de foretrekker Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Svarene har endret seg markant etter halvannet år som støtteparti for regjeringen.

Da avisen gjorde samme spørreundersøkelse i mai 2012 svarte 64,3 prosent at de ville sitte i regjering med Høyre, Frp og Venstre. Kun 35,7 prosent foretrakk Arbeiderpartiet og Snterpartiet. 

- Det er slitsomt med Frp, for å si det rett ut, og det har blitt en dreining vekk fra dem. Det er motstandem mot Frp som slår ut her, sier fylkeslagsleder Kjell Bjørseth i Hedmark til Dagbladet.

411 Krf-tillitsvalgte svarte på spørsmålet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere