RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF vil angripe alle

Foto: Berit Almendingen/Nettavisen
Sist oppdatert:
KrF erklærer at alle de andre partiene «krig» før valget til høsten.

MOLDE (Nettavisen): - Vi skal ikke konkurrere om våre tvilere, men velgere som har gått over til andre partier. Vi vil konkurrere mot alle partier, vi har ikke valgt oss ut noe spesielt parti, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten.

Han mener at KrF har klart å stoppe lekkasjen av tidligere trofaste velgere som har rømt fra KrF, men den nyvalgte KrF-lederen er absolutt ikke fornøyd med at partiets oppslutning er halvert siden 2001.

- Vi er ikke fornøyde der vi ligger nå. Vi håper på sju prosent, tror på åtte og drømmer om ti, sier han.

Spår ny glanstid
Men oppgangen er ikke langt unna. Høybråten spår at KrF om ikke lenge vil gå inn en ny glanstid. Årsaken er at KrF mener vi lever i en svært materialistisk tid.

-Tiden vi lever i nå har fellesstrekk med jappetiden, sier Høybråten.

KrF-lederen minner om at jappetiden, og også den store forbruksveksten på 70-tallet, førte til en motreaksjon. Det er denne motreaksjonen KrF nå posisjonerer seg overfor.

- Det er en grunn til at vi skjerper verdiprofilen. Vi vil være i spissen, sier Høybråten.

Han gleder seg til at finansminister 8. mai skal svare på spørsmål i Stortinget fra KrF om hva regjeringen vil gjøre for å lage andre målestokker på et godt liv enn BNP og prisindekssvingninger.

Les også: Høybråten i strupen på Halvorsen

- Styrker ungdomsprofilen
KrF vil satse på alderdom, en trygg oppvekst og miljøvern i valgkampen.

-Vi appellerer til alle som mener at det er viktig å gi en verdig omsorg til de som har bygd landet, det skylder vi dem, sier Høybråten.

Samtidig mener han at KrF har valgt en ungdommelig profil. Lørdag valgte Denne profilen kolliderer ikke med eldresatsingen, mener KrF-lederen.

- Det er en myte at KrF har en veldig slagside mot eldre velgere. Dessuten engasjerer eldreomsorg hele folket, sier Høybråten.

Les også: Milliardgaranti for verdig omsorg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere