RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrFs Krekar-brøler

(Scanpix)
Sist oppdatert:
KrFs ungdomslag i Oslo mener mulla Krekar bør utleveres til USA. – Vi har aldri bedt om ham, sier USAs ambassade.

I en pressemelding fra Kristelig Folkepartis ungdom i Oslo (KrFU), heter det at regjeringen må sende mulla Krekar til USA.

- USA er Norges nærmeste allierte, blant annet i kampen mot terror. De har levert inn en begjæring om å få mulla Krekar utlevert. Denne søknaden bør innvilges, heter det i pressemeldingen, som er undertegnet lederen i Oslo KrFU, Julian Calvert.

Haken er bare at USA aldri har bedt om å få mullaen utlevert.

- Det foreligger ingen utleveringsbegjæring fra USA. Når det er sagt, er vårt syn på Krekar velkjent. Vi mener han bør sendes tilbake til Irak så snart som mulig, sier informasjonsansvarlig ved den amerikanske ambassaden, James Ellickson-Brown, til TV 2 Nettavisen.

- Våre opplysninger i saken må være feil. Vi burde kanskje ha byttet ut USA med Irak, innrømmer Julian Calvert.

Fortgang
Norske myndigheter har tidligere avslått en utleveringsbegjæring fra Jordan, fordi begjæringen inneholdt flere formelle feil. Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen lovet nylig at regjeringen ønsker å få fortgang i arbeidet med å få Krekar sendt tilbake til Irak, men at flere juridiske sider må avklares først.

- Jeg føler meg forpliktet til at den dagen jeg utviser Krekar, så skal jeg stå trygt i forhold til de internasjonale forpliktelsene vi har, sa Hanssen til TV 2 Nettavisen 14. mars.

Dialog
Julian Calvert fastholder at Krekar bør sendes ut, enten til Irak eller USA.

-Så lenge Norge kan få en skikkelig avtale som garanterer hans sikkerhet, mener jeg at Krekar bør sendes ut. Vi ser helst at han blir sendt til USA, og oppfordrer regjeringen til å gå i dialog med USA for å få han utlevert, sier Calvert.

-Men Krekar er jo ikke siktet for noen forbrytelse i USA?

- De ser på han som en terrorist, og så vidt jeg forstår ønsker USA å etterforske han, sier Julian Calvert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere