*Nettavisen* Nyheter.

Krig om Bjørvika-bygg

Foto: Scanpix

Byråd Grete Horntvedt (H) møter hardt skyts fra Venstre og KrF, som mener hun har brutt løfter om de nye høyhusene i Bjørvika.

Bystyre-politikere fra Venstre og KrF er harme på byråd Grete Horntvedt. Striden dreier seg om hvor høye hus det skal være lov å reise i Bjørvika når den nye bydelen bak operahuset skal bygges. Nå truer de med å bryte budsjettsamarbeidet med byrådet, skriver Aftenposten.

51 meter

Opprinnelig vedtok Oslo bystyre at det ikke skulle bygges høyere enn 51 meter. Man skulle bygge i bredden i stedet for i høyden, for å sikre utsyn til sjøen og til åsene rundt.

I forrige uke ble det klart at byråd Grete Horntvedt hadde andre planer. Hun uttalte da at hun trodde det skulle gå greit å få bystyret med på å endre planene.

- Vi har inngått avtaler om at utbygger skal få bygge et visst antall kvadratmeter. Hvis vi ikke går i høyden, vil vi nettopp få en tett mur. Dessuten skal vi sørge for åpninger og siktlinjer, sa Horntvedt til Aftenposten Aften i forrige uke.

Uforstående

Horntvedt argumenterer også med at det vil gi en finere arkitektur å åpne opp for høyere bygg. Politikerne fra Venstre og KrF stiller seg uforstående. De mener det ikke har dukket opp nye argumenter i saken.

- Planen hviler på et svært grundig arbeid. Vi møtte akkurat de samme argumentene da. Jeg er veldig overrasket over at man nå begynner å tulle med høydene i Bjørvika, sier KrFs tidligere byråd, Ann Kathrine Tornås til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.