RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krisemåling for Høyre

ENDA EN NEDTUR: Etter en uke der statsminister Erna Solbergs favorittlag Brann rykket ned fra eliteserien i fotball, får hun en ny skuffelse i hendene før helgen.
ENDA EN NEDTUR: Etter en uke der statsminister Erna Solbergs favorittlag Brann rykket ned fra eliteserien i fotball, får hun en ny skuffelse i hendene før helgen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Høyres oppslutning stuper til 19,5 prosent. Ap får 40,6.

Høyre stuper til under 20 prosent i en ny partimåling InFact har utført for VG. Det er en tilbakegang på 1,9 prosent siden målingen foretatt i oktober.

Det er ifølge InFact første gang siden oktober 2009 at Høyre bikker under 20-tallet.

- Vi har ikke vært flinke nok til å begrunne hvorfor vi ønsker de endringene vi gikk inn for i statsbudsjettet. Vi har hatt en tøff høst med fokus på statsbudsjettet, med lange forhandlinger, sier Høyres parlamentariske leder Trond Helleland til VG.

Arbeiderpartiet fortsetter framgangen, og får 40,6 prosent i VGs måling, fram 1,4 prosentpoeng fra målingen i oktober. Frp går 1,2 prosent tilbake, til 12,9 prosent. KrF går fram 1,4, til 6,4 prosent; Venstre tilbake 0,1 til 4,7 prosent. 

Andre tall fra InFacts måling for VG:

** SV 3,9 prosent, tilbake 0,6.

** Senterpartiet 5,5 prosent, fram 0,8.

** Rødt 1,4 prosent, tilbake 0,2.

** Miljøpartiet de grønne 3,8 prosent, fram 0,5.

** Andre partier 1,3 prosent, tilbake 0,2.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere