RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krisemøte i Ap: - Vi trenger ingen lederdebatt

Sist oppdatert:
- Det er ikke et one-man-show, påpeker Oslos byrådsleder.

YOUNGSTORGET (Nettavisen): Arbeiderpartiets sentralstyre sitter  tirsdag ettermiddg i krisemøte etter valgnederlaget mandag.

Det var en alvorstunget stemning, og journalistene kastet seg over politikerne da de kom til oppvaskmøtet på Youngstorget ved 14-tiden.

KRISEMØTE: Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, mener det ikke er behov for en lederdiskusjon i Arbeiderpartiet etter valgnederlaget.

- Vi fikk ikke en ny regjering i Norge, som vi hadde jobbet for. Det er alvorlig, sier byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), på vei inn til møtet.

Se videointervju med Johansen over.

Les også: Støre: - Jeg er hundre prosent klar på at jeg fortsetter som Ap-leder

- Mange av oss har ikke levert

Men ingen ville peke ut en syndebukk for hvorfor det gikk så galt.

- Lederen sitter, og det er ikke der vi begynner i det hele tatt. Det er jeg veldig trygg på. Jonas er den beste lederen vi kan ha, sier Johansen.

- Er du fornøyd med Støres innsats i valgkampen?

- Jeg er ikke fornøyd med at vi ikke fikk et regjeringsskifte i Norge, og da er det mange av oss som ikke har levert godt nok, sier Johansen til Nettavisen.

- Hva føler du Støre har gjort feil?

- Nå sa jeg at det var mange av oss som ikke hadde gjort det godt nok. Å vinne et valg er ikke et «one-man-show». Det er politikken, det er strategien og det er sakene, sier han.

Les også: Venstre vurderer å gå i regjering

VIDEO: Politikerne kommer til krisemøtet:

- Velgerne har alltid rett

Arbeiderpartiets oppslutning endte til slutt på 27,4 prosent, som er det dårligste valgresultatet som partiet har fått i opposisjon siden 1924.

Byrådslederen mener de rett og slett ikke nådde fram med politikken.

- Velgerne har alltid rett, og det er ikke mange nok som har stemt på oss, konstaterer Johansen.

Han sier partiet nå må snu alle steiner.

- Hvordan man nå gjør det framover, de vet jeg ikke. Men det er naturlig å gå gjennom valgkampen og vende alle steiner. Det er jeg helt sikker på at sentralstyret også er enig i, sier han, før han haster inn på krisemøtet.

ROM FOR BEDRING: AUF-leder Mani Hussaini sier det er mange ting de kunne gjort bedre i valgkampen, men vil ikke nå gi eksempler.

Hussaini: - Mange ting vi kunne vært bedre på

AUF-leder Mani Hussaini mener Ap har gjort flere feil, men sier samtidig at han tror partiet vil klare å reise seg igjen.

- Det som er det fine med vårt parti er at vi alltid klarer å reise oss opp, og jeg må si at jeg er optimist, sier Hussaini.

- Hva er det viktigste du mener dere har gjort feil i valgkampen?

- Vi skal sette oss ned og diskutere det. Det er mange ting man kunne vært bedre på, og det er akkurat det vi skal snakk om i dag, sier han til Nettavisen.

- Kan du nevne noen eksempler på hva dere har gjort galt?

- Det kan jeg gjøre etterpå, sier Hussaini, og går inn til møtet.

Les også: Trygve Slagsvold Vedum: - Ser store muligheter for Sp i Stortinget

KOLLEKTIVT ANSVAR: - Vi trenger ingen lederdebatt, sier Bergens byrådsleder, Harald Schjelderup, som mener krisevalget er et kollektivt ansvar.

- Trenger ingen lederdebatt

Heller ikke byrådsleder i Bergen, Harald Schjelderup, mener det er tid for å diskutere Ap-leder Jonas Gahr Støres rolle.

- Vi trenger ingen lederdebatt, fordi strategien vi har lagt opp og ført valgkampen på, har vi gjort kollektivt, sier Schjelderup.

- Hva er det viktigste dere har gjort feil i valgkampen?

- Det er helt åpenbart at vi ikke traff tidssonen og nerven i befolkningen med noen av våre hovedbudskap, og det er et kollektivt ansvar vi får ta, sier han til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere