RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristin: - Nå må de tenke seg om

Foto: Bendiksby, Terje
Sist oppdatert:
- Nå må jammen stortingsrepresentanter fra Frp og Venstre tenke seg om.

Den nye europaveitraseen gjennom Lærdal var planlagt å gå 300 meter fra huset til Sp-leder Liv Signe Navarsete.

Samferdselsdepartementet og Statens vegvesen ønsket at den nye traseen på E16 gjennom Lærdal skulle legges som vanlig vei. Men Sp-lederen tok personlig kontakt med miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) som så tok avgjørelsen om å legge strekningen i tunnel få dager før den rødgrønne regjeringen gikk av.

Les Stavrums kommentar: Dårlig dømmekraft av Navarsete

Nå varsler Venstre at saken kan havne i kontrollkomiteen.

- Nå må de tenke seg om!
Det får tidligere SV-leder Kristin Halvorsen til å se rødt:

- Nå må jammen stortingsrepresentanter fra Frp og Venstre tenke seg om: skal det «kriminaliseres» å fremme lokale interesser?» skriver hun på Facebook onsdag morgen.

Halvorsen: - Jeg tilstår, jeg har slåss for byfornyelsen i Oslo indre øst
Hun gir sin fulle støtte til Liv Signe Navarsete:

«I Lærdal har et enstemmig kommunestyre bedt om at en vei legges i tunnel. Skulle ikke kommunalministeren og en folkevalgt fra fylket argumentere for det? Jeg tilstår: jeg har i 24 år som folkevalgt for Oslo og som regjeringsmedlem slåss for bedre levekår for Oslo indre øst. Jeg bor der. Jeg har slåss for byfornyelsen - det dreide seg om mine naboer, jeg har til og med engasjert meg i miljøet rundt Akerselva som ligger 300 m unna! De representantene som aldri har fremmet en lokal sak får kaste den første sten på Liv Signe - deretter bør de trekke seg fra politikken fordi de er elendige ombudsmenn for sine velgere! Hvor er du Trine Skei Grande?»

Pluss 400 millioner
- Dette kan fort bli en sak for kontrollkomiteen, sier Raja, som sitter både i transportkomiteen og i kontrollkomiteen på Stortinget, til NRK.

Solhjell sier han diskuterte saken med Navarsete, og at hun redegjorde for sitt syn i samtalen.

- Men min avgjørelse ble tatt på bakgrunn av sakens innhold og anbefalinger, sier Solhjell til NRK.

Avgjørelsen til daværende miljøvernminister Solhjell gir en ekstraregning på 400 millioner kroner i forhold til de opprinnelige planene.

Raja: - Uforsvarlig
Raja er krass mot både Solhjell og Navarsete.

- Jeg synes det er en svært spesiell framgangsmåte av de rødgrønne, bare dager og uker før de går av. At en tar kontakt med en regjeringskollega på denne måten er veldig spesielt, sier Raja.

Han er særdeles kritisk til måten de har gått fram på.

- At denne prosessen som de har kjørt, og som det offentlige ikke har hatt innsyn i før NRKs avsløring, skal koste samfunnet en halv milliard, mener jeg er uforsvarlig, sier Raja.

Skei Grande: - Helt legitimt å kjempe for lokale saker
Nettavisen NA24 har tatt kontakt med Venstre-leder Trine Skei Grande for å få hennes syn på saken.

- Det er helt legitimt å kjempe for lokale saker for sitt valgdistrikt, men det kan være greit å få belyst hva som er sagt og gjort på bakrommet i denne saken, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til Nettavisen NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere