*Nettavisen* Nyheter.

Kristin stemte for boikott

Kristin Halvorsen kom med forslaget om å gjennomføre en israelsk boikott på SVs sentralstyremøte mandag. Og hun stemte for.

10.01.06 07:13

Det skjer tre dager etter at Halvorsen la seg flat og beklaget sin oppfordring om boikott.

- Vedtaket om en solidaritetskampanje for Palestina var enstemmig, sa SV-leder Kristin Halvorsen til pressen mandag ettermiddag da hun ble spurt om hun fortsatt mente det var riktig å boikotte israelske varer. Hun svarte ikke på hva hun selv stemte.

Frontet kampanjen internt
Likevel er det på det rene at det var SV-lederen som fremmet boikott-forslaget som ble vedtatt mandag: Dette skriver partiet selv på sine hjemmesider:

«Under dagens sentralstyremøte i SV fremmet partileder Kristin Halvorsen følgende forslag, som ble vedtatt:

SV gjennomfører en solidaritetskampanje for Palestina våren 2006, som tidligere planlagt. Partisekretæren får ansvar for å lede og fronte kampanjen.»

Kristin Halvorsen stemte også for sitt eget forslag. Dette bekrefter flere av sentralstyremedlemmene overfor TV 2 Nettavisen.

- Vi hadde jo et forslag på bordet, Kristin stemte for det forslaget. Hvorfor skulle hun ikke gjøre det? sier Sonja Tinnesand, faglig leder og sentralstyremedlem i SV til TV 2 Nettavisen mandag kveld.

Motsetning
Kristin Halvorsens forslag og stemmegivning står i skarp kontrast til beklagelsen hun la ut på Finansdepartementets hjemmesider fredag.

Der skriver Halvorsen blant annet:

«Som finansminister kan ikke jeg stille meg i spissen for, eller oppfordre til, en slik boikott. Dette er ikke i tråd med Regjeringens vedtatte politikk.»

Videre skriver hun:

«Det bidrar ikke til å fremme palestinernes sak at vi får en mediedebatt om min rolle i dette, og jeg kan derfor ikke delta i denne type kampanjer.»

Likevel la Halvorsen fram forslaget om å gjennomføre boikotten som planlagt.

Ingen kommentar

Statsminister Jens Stoltenberg ønsker ikke å kommentere SVs standpunkt eller Kristin Halvorsens handlemåte mandag.

- SVs standpunkt har vært kjent siden før jul. Vi oppfatter ikke at det som har skjedd på SVs sentralstyremøtet i dag som noe nytt. Statsministeren har sagt det han har å si om saken, sier statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen (Ap) til TV 2 Nettavisen.

Ny politikk?
Nå vil partisekretær Edle Daasvand Skjæveland gjøre sitt for at SV-politikken skal bli regjeringspolitikk.

Partiet SV vil fortsatt jobbe for å endre holdninger i den norske befolkning og forhåpentligvis i regjeringen, slik at palestinerne får medbestemmelse og at Israel stanser okkupasjonen av landet, sa partisekretæren til TV 2 mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag