RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristina-lov får støtte

Sist oppdatert:
Forslaget fra Venstre om nye pasientrettigheter for alvorlig syke pasienter etter Kristina-saken får støtte fra etikkeksperter.

Kristina-saken viste at dialogen mellom pårørende og sykehus kan bryte fullstendig sammen, og professor i medisinsk etikk, Jan Helge Solbakk, sier Kristina-saken synligjorde ett alvorlig dilemma.

- Den bidro til å synliggjøre en mangel i Norge når det gjelder å løse denne type konflikter når de oppstår. Sånn sett er det bra hvis man får et system som sikrer «second opinions», sier han til TV 2 Nyhetene.

Solbakk mener imidlertid at lovforslaget kan bli tatt enda et skritt videre.

- Jeg skulle ønske at det lages en permanent bredere komité, ikke bare med fageksperter, men også medlemmer fra pasientombudet, og fra juridisk og etisk ekspertise, som får ansvar for å gå inn i slike saker når det har låst seg på sykehuset, legger han til.

Til TV 2 nyhetene søndag sa tidligere sykehusdirektør og venstrepolitiker, Gunvald Ludvigsen, at partiet vil legge frem ett forslag om en automatisk rett om at en uavhengig, faglig komité skal vurdere om det er riktig å avslutte livsnødvendig behandling.

- Du får trygghet på en ny uavhengig uttalelse, og du får også mer tid. Og tid er viktig i slike saker, sa Ludvigsen til TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere