*Nettavisen* Nyheter.

Kritiserer hastebarnehager

Foto: (TV 2)

De gamle regjeringskameratene Høyre og KrF mener de rødgrønne er for lite opptatt av barnehagekvalitet.

02.08.06 07:24

I sommer har det blitt hamret og spikret rundt om i barnehage-Norge. 25 000 barn står fremdeles uten barnehageplass. Og aldri har så mange nye barnehagebygg blitt satt opp på rekordtid.

- Jeg synes det er veldig bra at det nå er et stort trykk på å skaffe nok barnehageplass til alle de som står uten plass fra høsten av, sier nestleder i Utdanningsforbundet, Lasse Kolstad til TV 2 Nyhetene.

I Tromsø har man lett med lys og lykter egnede lokaler. Resultatet er nesten full dekning.

- Ja vi har klart det, men vi måtte være kreative og støvsuge hele byen på slutten for å skaffe lokaler til midlertidige barnehageplasser, sier leder for oppvekstkomiteen i AP i byen, Arild Hausberg.

Men entusiasmen deles ikke av Høyre og Krf. De mener de rødgrønne er så opptatt av å oppfylle barnehageløfte,t at barnas behov kommer i andre rekke. Det er mangel på førskolelærere og bruken av midlertidige lokaler som får partiene til å reagere.

For som TV 2 fortalte i forrige uke er mange barn plassert i brakker, uten skikkelige utearealer.

- Iveren etter å innfri løftene om full behovsdekning, har blitt større enn debatten om hvilke krav man skal ha til barnehagene når det gjelder kvalitet og trygghet, sier fylkesleder for KrF i Sør-Trøndelag, Odd Anders With.

- Jeg tror mange foreldre er nesten desperate etter å få en plass, men når man har fått den blir man opptatt av kvaliteten og den må sikres, sier Høyres nestleder, Jan Tore Sanner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag