*Nettavisen* Nyheter.

Kritiserer helsereformen

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

Høyre etterlyser opptrappingsplan for helsereformen. Venstre vil ha større kommuner.

23.06.09 11:38

Oslo (ANB): - Høyre støtter intensjonene i reformen, men synes tiltakene er for svake til å sikre et bedre tilbud til pasientene, sier Høyre-leder leder Erna Solberg.

- Pasientene kan få et dårligere tilbud med reformen, hvis ikke regjeringen viser mer handlekraft, sier Solberg.

Hun krever en konkret opptrappingsplan som sørger for at det bygges ut flere tilbud, og ansatter flere kvalifiserte fagfolk som kan ta imot de pasientene som kommunen nå får større ansvar for.

Les også: Slik blir helsereformen

Høyres forslag
Erna Solberg minner om at det var Høyre som startet arbeidet med reformen. Hun er glad for at Hanssen fant fram saken som hadde ligger i skuffen til forgjengeren Sylvia Brustad i tre år.

– Vi trenger ikke bare flere leger. Vi trenger også flere sykepleiere, helsesøstre og andre helse- og omsorgsarbeidere, sier Solberg og viser til at Høyre har foreslått en kompetansepott som sikrer rekruttering av sykepleiere og andre utdanningsgrupper i kommunen.

Større kommuner
Også Venstres Gunvald Ludvigsen støtter regjeringens intensjoner med samhandlingsreformen.

– Problemet er at man ikke tar skrittet fullt ut og foreslår å slå sammen flere av de minste kommunene. Med større og mer robuste kommuner og flere fagfolk kan vi gi mer og bedre behandling, pleie og omsorg i folks nærmiljø, sier Ludvigsen. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.