RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritiserer pengegave

Sist oppdatert:
Jens Stoltenberg får kritikk etter at han lovte at 11 år gamle Muhammed i Beirut skulle få en ny operasjon for å få nye proteser.

Muhammed trakk vinnerloddet, da han som en av få krigsrammede i Libanon tilfeldig fikk møte statsminister Jens Stoltenberg i desember. Stoltenberg lovet nemlig at Norge skulle betale for lille Muhammeds operasjon.

På Norsk Folkehjelps senter i Beirut fikk statsministeren se konsekvensene av klasebomber under kampene i Sør-Libanon i august. Mohammed er palestinsk flyktning og har ingen sosiale rettigheter. Han trenger ny operasjon for å få protester, men foreldrene har ikke råd.

- Kan skape sjalusi
Men nå får statsministeren kritikk.

- Det ligger en urettferdighet i dette at en får hjelp på grunn av en tilfeldighet, sier seniorforsker Axel Borchgrevink ved Nupi til TV 2 Nyhetene.

Forskeren illustrerer ett eksempel fra Norge for å vise hva han mener.

- En kan tenke seg at Stoltenberg besøkt ett sykehus i Norge, og så ga han Sylvia Brustad beskjed om at hun skulle la en pasient som han traff gå først i køen.

Stoltenberg vil ikke kommentere saken, men statssekretær Raymond Johansen i Utenriksdepartementet sier at Stoltenbergs handling er ett godt eksempel på norsk bistand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere