*Nettavisen* Nyheter.

Kritiserer Reiten-bonus

Foto: Scanpix/Cornelius Poppe

Finansminister Kristin Halvorsen reagerer på at generaldirektør Eivind Reiten tjente fire millioner kroner på Hydro-opsjoner.

02.08.06 09:26

Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen er opprørt over at konsernsjef Eivind Reiten i Norsk Hydro har innløst opsjonsavtaler på 4,5 millioner kroner, ifølge NTB.

NA24 - din næringslivsavis

Regjeringen varslet i Soria Moria-erklæringen at det skal bli slutt med opsjonsavtaler for sjefer i selskaper der staten har en betydelig eierandel. Den nye loven trår i kraft ved årsskiftet, og Halvorsen beklager at Reiten ikke tar signalene, men innløser opsjoner i millionklassen, melder NRK.

Innfridde kravet
I en melding fra Norsk Hydro ble det opplyst at konsernsjef Eivind Reiten har utøvd opsjoner som ble tildelt i 2003 på 40.000 aksjer med en samlet gevinst på 4.407.200 kroner. Opsjonsprisen er på 64,32 kroner pr. aksje, mens siste omsatte kurs i Hydro 176,50 kroner. Hydros konserndirektør for økonomi og finans John Ottestad har utøvd opsjoner som ble tildelt i 2002 på 32.620 aksjer med en samlet gevinst på 3.531.833 kroner.

Eivind Reiten innfrir kravet om å eie aksjer for 200 prosent av årlig basislønn. John Ottestad innfrir kravet om å eie aksjer for 100 prosent av årlig basislønn.

- Utbetalingene i forbindelse med utøvelse av aksjeopsjoner blir skattlagt som inntekt. Da opsjonsutøvelsen gjennomføres uten aksjetransaksjoner er Eivind Reitens og John Ottestads aksjebeholdning uforandret på henholdsvis 68.395 aksjer og 41.380 aksjer, heter det i børsmeldingen fra Hydro.

Provoserende
Aps Jan Bøhler betegner en lederlønn på 10 millioner som uhørt og blir sterkt provosert av at Reiten, som sjef for et konsern der staten eier over 40 prosent, benytter seg av denne muligheten, vel vitende om hva regjeringen synes om slike ordninger

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag