*Nettavisen* Nyheter.

Krohn Devold slår tilbake

Tidligere forsvarsminister Kristin Krohn Devold. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

Tidligere forsvarsminister Kristin Krohn Devold slår tilbake mot det hun kaller kampanje-pregede og anonyme beskyldninger.

20.12.05 11:30

Kristin Krohn Devold forsvarer i et leserinnlegg i Aftenposten i dag utnevnelsen av Atle Karlsvik til en høy stilling i forsvarsstaben. Hun skriver at utnevnelsen skjedde med støtte fra forsvarssjef Sverre Diesen, ikke i strid med hans råd. Videre avviser hun at Karlsvik fikk jobben etter en hasteutnevnelse, og hun sier hun var ukjent med påstått økonomisk mislighold som Karlsvik nå er mistenkt for da han ble utvnevt.

Den tidligere forsvarsministeren mener bestemt at hun ikke var inhabil da Karlsvik ble utnevnt. Hun peker på at de to gikk to måneder sammen på Forsvarets høgskole, men avviser at det gjorde henne inhabil. Heller ikke er de nære hyttenaboer, ifølge Krohn Devold.

Om middagene med kontreadmiral Atle Karlsvik skriver Krohn Devold følgende:

- Jeg har ikke «hemmelige møter» med Forsvarets personell på restauranter, derimot har jeg ofte hatt uformelle møter med personell som har ønsket en prat om utfordringene i Forsvaret.

Norges Offiserforbund står fast på at utnevnelsen av Atle Karlsvik til kontreadmiral og leder for fellesstaben i Forsvaret i utgangspunktet var i strid med Forsvarssjefens råd.

-Jeg legger merke til at hun ikke dementerer at hun er nær venn av ham, sier lederen i offisersforbundet, Peter A. Mo, som fortsatt ønsker å få gransket Devolds habilitet i forbindelse med utnevnelse av nære venner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.