RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kun de smarteste i klassen

Sist oppdatert:
Leder for Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) mener at egne eliteskoler er nødvendig på videregående. Kun de med best karakterer slipper inn.

(YEYE): Smarte hjerner skal jobbe sammen!

Eliteskoler er fremtiden
Fremskrittspartiets Ove A. Vanebo fra Øvre Eiker mener det trengs egne skoler for de mest begavede elevene her til lands.

Sjokkerte radiolyttere
Under en radiosending på P2, uttalte formannen Vanebo fra Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) at han kjemper for anskaffelse av eliteskoler i Norge.

-Jeg synes det er en helt naturlig konsekvens av at vi har toppidrettsgymnas for dem som er gode i sport. Det er da helt naturlig å ha skoler for dem som er mest begavet intellektuelt sett.

Er du smart nok?
Det trengs toppkarakterer og gode resultater på opptaksprøver og normerte prøver, for å være med i eliten av elever i Norge, mener FpU sin formann.

Vanebo jobber mest for eliteskoler på videregående, men ser ikke bort ifra at ungdomsskolen også kan bli et elitefelt i fremtiden. Overfor Bygdeposten uttalte eikværingen:

-Karaktersystemet vårt er trolig det beste middelet for å plukke ut elever. Likevel er det ikke bare på grunn av karakterene man bør gå på en eliteskole, men like mye fordi man ønsker ekstra utfordringer.

Hadde du passet på en eliteskole?

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere