Gå til sidens hovedinnhold

Kutter sjefenes fallskjermer

Regjeringen gjør nå alvor av å kutte i toppledernes pensjons- og fallskjermsordninger - i selskaper der staten har eierandeler.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Tirsdag kveld ble generalforsamlingen i DnB Nor bedt om å stemme mot pensjonspakkene til konsernledelsen i DnB Nor.

NA24 - din næringslivsavis

Avtalen til konserndirektør Rune Bjerke sier at han kan fratre ved 62 år, få 70 prosent av lønnen i pensjon og en fallskjerm ved oppsigelser på to årslønner. Hovedaksjonær i DnB Nor, staten, sa fort fra hva de mente.

Gikk imot
- Så kommer da staten til å stemme imot DnB i de veiledende retningslinjene for lederlønningene i DnB, sier statens representant i selskapet, ifølge TV 2 Nyhetene.

For i de retningslinjene for statlig eierskap står det at selv toppledere skal jobbe til fylte 65 år, pensjonen skal utgjøre under 66 prosent av lønnen og fallskjerm skal maksimum være på en årslønn.

Se hele innslaget her.

- Det er noen avvik fra disse retningslinjene. Staten ved nærings- og handelsdepartementet oppfordrer styret til å revidere sine retningslinjer for lederlønn slik at de materielt sett er i tråd med statens retningslinjer til lederlønn, sier representanten.

Dette betyr at staten nå for alvor griper inn i de selskapene der de har eiendeler. DnB Nors generalforsamling var enige med staten da stemmene ble talt opp.

- Viktig å følge det en sier
Dag Terje Andersen hvorfor forsøkte dere å endre pensjonsvilkårene til DnB Nor-sjef Rune Bjerke?

- Vi har vært opptatt av det når vi har lagt frem retningslinjer for lederlønninger i selskaper der staten er deleier, så er det viktig å følge opp det en har sagt og her er det akkurat det vi har gjort, sier næringsminister Dag Terje Andersen til TV 2 Nyhetene.

På spørsmål om det er politikerne som er best egnet til å inngå lønns- og pensjonsavtaler med toppsjefene sier Andersen.

- Vi inngår ikke lønnsavtaler, men vi mener noe om for eksempel opsjoner, aksjeprogrammer og den typen ting. Det DnB Nor har lagt fram er i all hovedsak i tråd med retningslinjene, men så var det altså to punkter som ikke var i tråd med de retningslinjene, sier Andersen.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre