RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinner stemmer rødt

Sist oppdatert:
Kvinner stemmer rødt og vil ha ny regjering, mens menn stemmer blått.

Det viser TV 2s store førvalgundersøkelse. TV 2s siste gallup tyder på flertall for høyresiden, mens enkelte medier i dag har presentert eldre målinger med rødt flertall.

TV 2 Nyhetenes førvalgsundersøkelse viser at det er store forskjeller på hvem som vil sende hvem til Stortinget etter valget. Du kan sjekke hvem som ville kommet inn på Stortinget på vårt interaktive norgekart.

Kvinnefavoritten Ap
Dersom kvinnene får bestemme, flokker de fleste seg rundt partiene på venstresiden og sørger for at det i morgen blir rødt flertall på Stortinget. Partiene på venstresiden ville fått 89 mandater, mot høyresidens 80, dersom det var opp til kvinnene.

Kvinne-tinget ville gitt følgende mandatfordeling på venstresiden: Ap 58, SV 22, Sp 8 og RV 1. På høyresiden ville kvinnene gitt V 8, KrF 19, H 22 og Frp 31 mandater.

Svekket Halvorsen
Men det er ikke lenger Kristin Halvorsens fortjeneste. SV-lederen drev søndag valgkamp for å prøve å hente inn noen av alle de velgerne som har vendt henne ryggen i løpet av valgkampen.

- Trenger dere litt valgkampinformasjon, spurte Halvorsen noen unge kvinner på Grunerløkka i Oslo.

- Nei, var svaret, og SV-lederen ble viftet videre foran TV 2s fotograf.

Bare 13 prosent av kvinnene sier i førvalgsundersøkelsen at de vil stemme Sosialistisk Venstreparti. Undersøkelsen er tatt opp av TNS Gallup denne uken, og baserer seg på 3000 intervjuer.

Frp størst blant menn
Lar vi menn bestemme, blir det et enda klarere blått flertall - en overvekt av mennene støtter ikke partiene som ønsker en ny regjering på venstresiden. Manne-tinget ville hatt 91 mandater på høyresiden mot 77 mandater for venstresiden. Mandatfordelingen blant menn blir slik: RV 1, SV 14, Ap 52, Sp 10, V 10, KrF 10, H 30, Frp 41 og Kystpartiet 1.

Om Erna Solberg og hennes venner i regjeringen får fornyet tillit i morgen, avgjøres av hvem som møter opp i valglokalene.

Følg valgdramaet minutt for minutt på TV 2s valgnatt fra klokken 18.50 og her på TV 2 Nettavisen.

PS! Er du usikker på hvem du skal stemme på. Valg-guiden hjelper deg!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere