RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvoteringsstrid i regjeringen

Sist oppdatert:
Regjeringen strides om kvotering av innvandrere. Utkommet kan være et forsøk med kvotering av innvandrere til jobber i offentlig sektor.

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen sa før helgen at han vurderer kvotering av innvandrere for å flere av dem i jobb. Han får utbredt støtte i SV. Statsminister Jens Stoltenberg har tidligere avvist dette som en mulighet.

- Åpent sinn
- Arbeiderpartiet har alltid vært kritisk til slik kvotering, mens SV har vært for det. Mitt poeng er at når vi starter arbeidet med en helhetlig plan for å lykkes bedre med integrering - med særlig fokus på arbeidslivet, så ønsker jeg å starte med et åpent sinn. Man må være villig til å se med nye øyne på alle mulige tiltak. Det synes jeg er riktig, ikke minst fordi det er mange i innvandrerorganisasjonene som er veldig for kvotering. Av den grunn vil det være feil av meg å si at jeg ikke engang vil vurdere det. Derfor kommer vi til å ta en gjennomgang av kvoteringsvirkemiddelet, sier Hanssen til Aftenposten.

Han legger ikke skjul på at spørsmålet er egnet til å skape splid innad i regjeringen.

Vil vurdere alt
Senterpartiet har foreløpig ikke tatt stilling til spørsmålet, og befinner seg et sted mellom SVs positive, og Arbeiderpartiets negative holdning. Partiets innvandringspolitiske talsmann, Trygve Magnus Slagvold Vedum, sier partiet vil vurdere alle virkemidler, og at en mer vellykket integreringspolitikk er helt nødvendig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere