Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lærerne sier ja

Sist oppdatert:
Norske lærere er fornøyde med lønnen de fikk tilbud om, og legger bort streikevestene.

Åtte av ti lærere som deltok i uravstemningen om årets tariffoppgjør, leverte ja-lappen i urna. Dermed sa Utdanningsforbundets medlemmer i KS-området et solid ja til det anbefalte forslaget i hovedtariffoppgjøret for 2006.

NA24 - din næringslivsavis.

Dropper streik
Det betyr at det ikke blir noen streik blant førskolelærere og lærere.

- Vi er svært godt fornøyd med et så tydelig ja fra våre medlemmer, sier leder i Utdanningsforbundet, Helga Hjetland, i en pressemelding.

Nå er det bare de lokale forhandlingene i kommuner og fylkeskommuner som står igjen. I det sentrale oppgjøret ble det satt av en pott på 1,4 prosent til det.

- Nå er det viktig at våre prioriteringer ligger fast slik at blant annet førskolelærere og ledermedlemmer kommer godt ut i de lokale forhandlingene, sier Hjetland.

Halvparten stemte
Bare halvparten av lærerne var med i uravstemningen. Hele 46 prosent av medlemmene i Utdanningsforbundet ville ikke bestemme seg for om de var enig i tilbudet eller ikke.

Helga Hjetland er likevel fornøyd.

- Vi tolker det solide ja-resultatet som at lærerne har tro på den nye arbeidstidsavtalen. Vi håper at lærere og skoleledere ser at avtalen er framtidsrettet og kan bidra til kvalitetsutvikling i skolen på profesjonens premisser. Vi ser også dette resultat som en bekreftelse på at lærerne er svært godt fornøyd med at vi klarte å bevare kompetanselønnssystemet, avslutter Helga Hjetland.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!