RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lager lobby-skole

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Sosialistisk Venstreparti vil ta lobbyistene i skole. På et seminar fredag vil sentrale SV-folk røpe hvordan politikerne på Stortinget kan påvirkes.

Lobbyistene er både privatpersoner, organisasjoner og næringsliv. De vil påvirke beslutningstakerne og folkevalgte. De er mange, og de jobber gjerne i det skjulte.

Stor pågang
Nå vil Sosialistisk Venstreparti ha dem fram i lyset og inviterer som første parti til lobby-skole.

150 har meldt seg på, og arrangøren måtte bytte lokale for å få plass til alle.

- Vi vil blant annet fortelle hvordan de bryter lydmuren, altså når fram i støyen av folk som vil påvirke, sier stortingsrepresentant Heidi Sørensen, en av «lærerne» på SVs lobby-kurs, til TV 2 Nettavisen. Med fartstid både fra miljøbevegelsen og SV, har hun erfaring både som lobbyist og politiker.

Vil ha register
Heidi Sørensen mener at lobbyisme er en del av spillet, men skulle ønske at Stortinget kunne opprette et lobbyistregister som viste hvem som oppsøker politikerne. Hun forventer ikke å finne de tunge aktørene fra næringslivet på seminaret i morgen.

- Vi ønsker alle velkommen, men jeg har ikke sett at Statoil eller NHO har meldt på noen, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere