RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lakrispipens fremtid sikret i EU

Foto: Crestock (Crestock)
Sist oppdatert:
Forslag om forbud avvist i EU-parlamentet.

BRUSSEL (NTB): Forslaget om å forby slikkeri og leker som ligner på tobakksvarer, er avvist i EU-parlamentet. Lakrispipens fremtid er sikret.

Et forbud mot godteri, leketøy og gjenstander som har form som tobakksvarer og kan appellere til barn, var ett av forslagene EU-parlamentet i Strasbourg tok stilling til tirsdag. Da stemte de folkevalgte over det nye tobakksdirektivet i EU.

Forslaget skapte frykt i Danmark, der noen var redd det skulle bli lakrispipens død. Men forslaget ble tirsdag avvist, og lakrispipene var nok aldri virkelig truet, ifølge nyhetsbyrået TT.

I Norge har lakrispipenes tilhengere det verre. Her omfattes de av forbudet mot å stille tobakksvarer eller imitasjon av tobakksvarer synlig i butikkene.

Kravet om å gjemme lakrispiper er en regel Fremskrittspartiet har satt på en lang liste over forbud partiet mener bør fjernes. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere