RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Langer ut mot mot falske anklager

Sist oppdatert:
KrF-leder Dagfinn Høybråten beskylder Ap-leder Jens Stoltenberg og de rødgrønne for falske anklager.

- Vi kommer ikke til å finne oss i en agitasjon som ikke bygger på fakta. Vi kommer til å slå tilbake falsk agitasjon, som sier at vi bygger ned velferden, varsler Høybråten.

KrF-lederen framstod som svært høy og mørk på KrFs pressetreff foran partiets landsmøte, og langet i dag ut både mot de rødgrønne og mot Frp-formann Carl I. Hagen.

Ingen eksempler
KrFs partileder triumferte med et eget velferdsregnskap, som han skal bruke som bevis overfor Aps Jens Stoltenberg, SVs Kristin Halvorsen og Sps Åslaug Haga.

De farer stadig med løgn om KrF, hevder Høybråten.

- De som påstår at velferdssamfunnet er bygget ned under denne regjeringen, snakker ikke sant. Aldri har det blitt satset mer på målrettede velferdstiltak enn under denne regjeringen, sier han.

- Har du eksempler på falske anklager?

- Påstander om at vi bygger ned velferden har sittet tett som hagel de siste månedene. De er ikke i nærheten av fakta. Jeg kan gjerne legge fram eksempler på det, sier Høybråten.

Men KrF-lederen kommer ikke på noen konkrete eksempel på løgner fra de rødgrønne på TV 2 Nettavisens spørsmål om dette.

50 milliarder til fellesskapet
Høybråtens velferdsregnskap viser at Samarbeidsregjeringen har satset 50 milliarder kroner på velferds og fellesordninger etter at KrF, Høyre og Venstre overtok makten i 2001.

25 milliarder – det vil si halvparten – er utbetalinger til folketrygden. Det inkluderer sykepenger, attføringspenger, uførepensjon, alderspensjon og fødselspenger.

Høybråten innrømmer at KrF ikke har gått inn for at utbetalinger til for eksempel uføretrygd skal øke.

- Selvfølgelig er det ikke ønsket at flere går på trygd, og færre kommer i arbeid, sier han.

På plussiden har KrF i tillegg ført opp 12 milliarder til barnehager, økt kontantstøtte, milliarder til de fattige både i Norge og ute i verden, til sykehusene, psykiatri, utdanning og forskning og til bedre kollektivtransport.

KrF holder landsmøte i Tønsberg 21-24.april.

Partiet fikk 12,4 prosents oppslutning ved valget i 2001.

Etter å ha vært helt nede på fem-tallet på målinger, satser partileder Dagfinn Høybråten på et valgresultat på over 10 prosent.

Venstre var avgjørende for at KrF gikk inn i Samarbeidsregjeringen i 2001, og vil også være det i 2005, varsler partiledelelsen.

KrF forutsetter at Kjell Magne Bondevik skal være statsminister hvis Samarbeidsregjeringen fortsetter.

- Lite passende av Hagen
Høybråten slår i dag knallhardt tilbake mot Frp-formann Carl I. Hagen , som før helgen sa at han og Høyre-leder Erna Solberg har skylda hvis de ikke-sosialistiske partiene taper valget.Hagen refset Høybråten og Solberg for å ikke gjøre noe for å få til et samarbeid på borgerlig side før valget.

- Jeg synes Carl I. Hagen, hvis han er opptatt av å skape en ikke-sosialistisk regjering, bør rette skytset en annen vei enn mot Erma Solberg og meg. Det er feilslått å rette kritikk mot ikke-sosialist side, og lite passende å fordele skyld for et utfall vi slett ikke er sikker på vil komme, sier Høybråten.

Nei-parti
Etter atVenstres landsmøte med svært knapp margin gikk inn for at Norge ikke skal søke om medlemskap i EU den neste stortingsperioden, er KrF nei-partiet på borgerlig side, fastslår Høybråten.

Partilederen går inn for at det skal gjennomføres to folkeavstemninger hvis det blir aktuelt å søke om EU-medlemskap. Høybråten mener folket bør avgjøre om det skal sendes en søknad

- Etter to runder i Brüssel bør vi spørre folket om de vil være med på en runde til.

Hans klare råd til KrF er at partiet uansett skal holde fast på selvmordsparagrafen, og gå ut av regjeringen hvis det EU-saken kommer opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere