Lavmål for Bondevik

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen

Kjell Magne Bondevik (KrF), går rett til bunns på en ny måling om hvem som en den beste statsministerkanidaten før valget 2005.

20.01.05 09:55

Bare åtte prosent sier de vil ha Kjell Magne Bondevik som statsminister, viser en måling Visendi AS har gjort for Dagsavisen.

I tilsvarende målinger foran valget i 2001 ble Bondevik ønsket velkommen som statsminister av nesten annenhver nordmann. Han står dermed historisk svakt som statsministerkandidat foran det kommende valget.

Statsministermålingen forsterker bildet av en presset og sliten regjering, sier valgforsker Bernt Aardal til Dagsavisen.

Forbigått
Bondevik er den femte mest populære statsministerkandidaten – forbigått av Ap-leder Jens Stoltenberg, Frp-formann Carl I. Hagen, SV-leder Kristin Halvorsen og Høyre-leder Erna Solberg. Ap-lederen er foretrukket av hele 30 prosent av velgerne, og topper dermed målingen.

– Jeg er selvsagt glad for denne tillitserklæringen, men oppfatter det først og fremst som politisk støtte til en ny flertallsregjering, sier Stoltenberg til Dagsavisen.

15 prosent foretrekker Carl I. Hagen (Frp), mens Kristin Halvorsen (SV) og Erna Solberg (H) er favoritt hos 14,5 prosent av de spurte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.