RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ledigheten til bunns

Sist oppdatert:
Ikke siden 1998 har arbeidsledigheten falt så kraftig som i juli i år. Sjekk tallene her.

Arbeids- og velferdsetaten (NAV) melder torsdag at arbeidsledigheten er nede på 2,8 prosent. Det betyr at 67.800 personer er arbeidsledige ved utgangen av juli.

NA24 - din næringslivsavis

Kraftig fall
Korrigert for vanlige sesongjusteringer viser tallet på helt arbeidsledige en nedgang på 1.500 personer den siste måneden. Det er også 21.500 færre arbeidsledige i juli i år enn samme måned i fjor.

- Vi må tilbake til 1998 for å finne en like stor nedgang i arbeidsledigheten, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie i en pressemelding.

Flere ledige stillinger
Tallet på ledige stillinger har økt sterkt den siste måneden. I juli ble det lyst ut 45 prosent flere ledige stillinger enn samme tid i fjor. Særlig innen IKT og ingeniørfag har antall ledige stillinger steget. Ifølge NAV er det 87 prosent flere ledige stillinger innenfor denne sektoren i juli i forhold til samme tid i fjor.

Alle yrkesgrupper opplever at ledigheten faller. Det er særlig på Vestlandet og i Nord-Trøndelag ledigheten har falt mest. I Rogaland har for eksempel ledigheten falt 40 prosent det siste året.

Det er størst nedgang i arbeidsledige for de mellom 20 og 24 år.

- Det tyder på at det nå er lettere for nyutdannede å få arbeid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere