RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leirstein legger ned «rettssikkerhetsgruppe»

- Jeg vil selvfølgelig ikke ha noe råd fra den type mennesker, selvfølgelig ikke, sier Leirstein.
- Jeg vil selvfølgelig ikke ha noe råd fra den type mennesker, selvfølgelig ikke, sier Leirstein. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)
Mener dommen mot Breivik er ugyldig.

  Frps justispolitiske talsmann Ulf Leirstein legger ned et utvalg som skulle gi ham råd i utformingen av lover og regler på Stortinget.

Det var i juni i år at Leirstein valgte å konstituere sin egen rettssikkerhetsgruppe på Stortinget. Så langt i år har gruppen og Leirstein møttes to ganger på Stortinget. Uavhengig av Leirstein har gruppen møttes rundt én gang i måneden, melder TV 2.

I et intervju på kanalen lørdag kveld ble Leirstein konfrontert med en rekke kontroversielle ytringer fra medlemmer av gruppen. Ifølge kanalen mener flere av medlemmene at dommen mot terrordømte Anders Behring Breivik er ugyldig fordi dommeren ikke har avgitt forsikring om å arbeide samvittighetsfullt. Høyesterett har imidlertid avvist at dette gjør en dom ugyldig.

Et medlem i gruppen som selv er involvert i en barnevernssak, skriver på nett at regjeringen deporterer barn til barnevernets interneringsleire og tvangsplasserer dem i nazimarxistiske fosterhjem.

Flere i gruppen er kritisk til Arbeiderpartiet, og i kommentarfelt på nettet skriver et av medlemmene at de håper «Jens Stoltenberg og co får svineinfluensavaksinen og lider et smertehelvete til de dør».

– Jeg blir veldig overrasket over at noen av disse medlemmene har sagt det du nå hevder, og det må jeg virkelig si, at hvis man har den type meninger, så vil jeg selvfølgelig ikke ha noe råd fra den type mennesker, selvfølgelig ikke, sier Leirstein til TV 2s journalist.

– Jeg er glad for at Leirstein nå avslutter dette, sier Frp-leder Siv Jensen til kanalen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere