*Nettavisen* Nyheter.

Lekker ikke prøver til nettet

De anonyme elevene bak Elevaksjonen sier de likevel ikke legger ut morgendagens nasjonale prøver i skriving på Internett, slik de har truet med.

01.02.05 20:06

Elevene har tidligere uttalt at dersom ikke utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet trekker tilbake morgendagens nasjonale prøve i skriving, eller i det minste utsetter den i ett år, skulle Elevaksjonen offentliggjøre prøven tirsdag ettermiddag.

I en e-post til TV 2 Nettavisen tirsdag kveld heter det imidlertid at prøvene likevel ikke blir lagt ut. Begrunnelsen er todelt:

- Vi er kjent med at Utdanningsdirektoratet er i ferd med å anmelde oss, skriver elevgruppen.

Statsråd Clemet har dessuten innkalt både Utdanningsforbundet og Elevorganisasjonen til et møte om de omstridte nasjonale prøvene onsdag.

- Vi vil vente til situasjonen rundt årets prøver er avklart, og at de da muligens blir utsatt, skriver Elevaksjonen videre i e-posten.

De anonyme elevene bak Elevaksjonen er motstandere av de nasjonale prøvene, blant annet fordi de mener det fører til A- og B-skoler i Norge. TV 2 Nettavisen har laget en rangering av skolene etter fjorårets nasjonale prøver. Se skolelisten her.

Kristin Clemet har tidligere sagt at offentliggjøring av prøvene er ulovlig, og at elevene som gjør dette bør straffes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.