*Nettavisen* Nyheter.

Lene Alexandra blir politiker

Den tidligere modellen og artisten Lene Alexandra Øien kaster seg inn i politikken. Nå leter hun etter parti.

02.04.08 06:23

Denne artikkelen er en aprilspøk (red. anm.)

(SIDE2): Den tidligere glamourmodellen og popartisten Lene Alexandra Øien vender nå ryggen til underholdningsindustrien og vil bruke kreftene innenfor politikken.

- Det er veldig mye snakk om religion, krig, politikk og sånn hele tiden, og jeg følte at det var på tide å gjøre en innsats, sier hun til Side2.

I fjorårets valgkampanje var Lene Alexandra Øien med Høyres Per-Kristian Foss i stemmelokalene. Det ga altså mersmak. Under ser du innslaget fra den gangen:

HTML EMBED

Leter etter parti
Foreløpig har ikke Lene Alexandra bestemt seg for parti, og ber derfor partiene ta kontakt om de er interessert i å fortelle henne hvilket parti hun bør satse på.

- Jeg har lest på nettsidene til de forskjellige partiene, og alle vil jo gjøre bra ting. Det virker som om alle de norske partiene vil at folk flest skal ha det best mulig med lite skatt, fint miljø og god helse - så det er nok ikke så farlig hvilket man velger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Enig med partiene
Vi spurte Lene Alexandra om det var noe spesielt hun hadde lagt merke til hos partiene.

- SV skrev på sine sider at de ville at Norge skulle være en fredsnasjon, det tror jeg er smart. Venstre ville gjenreise respekten for lærerne, og respekt er jo viktig. Høyre skrev at de ville at alle skulle få delta i samfunnet, og det er jo vanskelig å være mot det.

Enig er også Lene Alexandra med Krf og Frp:

- Krf mener det burde være en sunn utvikling i byene, mens jeg leste hos Frp at de mente at alle burde få den behandlingen de trenger i helsevesenet. Det er mye å være enig i, så jeg tror det er best hvis partiene tar kontakt. Akkkurat nå er det litt vanskelig å se forskjellene.

Ny bok
Det har tidligere i år vært mye snakk om den forestående boken til Aylar Lie, men Lene Alexandra har bestemt seg for å satse på en litt annen type bok. Sammen med sin forlagsredaktør har nå Lene Alexandra bestemt seg for å skrive et politisk manifest:

- Jeg fikk boken til Barack Obama i forrige uke, og det virker som en fin ting å gjøre å skrive om hvordan man har lyst til å gjøre verden til et bedre sted. Sist helg satte jeg med ned og skrev ned mine tanker om hvordan jeg tror verden ville blitt bedre.

Egen partisang?
Lene Alexandra lover likevel fansen av hennes musikk at hun ikke helt skal gi opp den delen av karrieren

- Nei, jeg har jo sett at de forskjellige partiene har mye allsang på sine møter. Kanskje spesielt Arbeiderpartiet, så hvis det blir partiet mitt kunne jeg kanskje gitt ut en litt mer uptempo versjon av det de vanligvis synger.

En annen tanke som har slått Lene Alexandra er å lage en egen sang hvis hun blir valgt:

- Jeg så at lederen i Tromsø Arbeiderparti, Roger Ingebritsen, komponerte en sang da han ble gjenvalgt som leder der i fjor så kanskje jeg også gjør det samme hvis jeg blir valgt til noe?

Foreløpig kan du likevel kjøpe hennes siste singel «Sexy, Naughty, Bitchy Me» i butikkene. (Hør sangen her)

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag