*Nettavisen* Nyheter.

Leo Ajkic: – Det er mye som er galt i Bergen, blant annet politikerne

ETTERLYSER FOLKELIGE POLITIKERE: Leo Ajkic tror på politisk skifte i Bergen. Foto: Tommy H.S. Brakstad

NRK-profilen mener politikk er som boksing.

14.09.15 19:59

EKEBERGRESTAURANTEN (Nettavisen): Leo Ajkic sperret åtte mennesker inne for å lære dem om demokrati realitysatsingen «Diktaturet» på NRK. Serien har vært en ubetinget seersuksess.

På selve valgdagen er programlederen gjest på Høyres valgvake i Oslo, nærmere bestemt på Ekebergrestauranten. Han er spent på om partiet får fortsette i hans hjemby Bergen.

Mye kan tyde på at Høyre kan miste makten, mens i Oslo er det dødt løp.

– Høyre har gjort det dårlig i Bergen. Det samme gjelder for Oslo. Det har vært 18 år med blått styre. Nå kan det vippe, sier Leo Ajkic til Nettavisen.

– Hva har gått galt?

– Det er mye som er galt i Bergen, blant annet politikerne. Det er masse som kan bli bedre, men så er vi uenige om hva som kan bli bedre. Derfor må vi ha demokrati og bruke stemmen vår, så får de beste vinne, sier han.

Han ser det som sannsynlig at bergensordfører Trude Drevland må finne seg noe annet å gjøre etter valget.

– Det godt hende at Trude Drevland ryker i dag og ikke får fortsette som ordfører. Politikk kan på mange måter sammenlignes med boksing. Det kommer alltid noen som er bedre enn deg, og det kan være lurt å gi seg på topp. Hvis du er redd for å ryke, så er det kanskje bra å kaste inn håndkleet, sier han med et lurt smil.

– Har du noen råd til bergenspolitikerne?

– Vær mer med folket i Bergen. Snakk med nærmiljøet, ikke gå rundt med VIP-vektere. Vi er en liten by på 2-300.000. Politiker er tross alt bare vanlige folk, påpeker han.

NRK-programlederen blir taus nå han får spørsmål om hvem han har stemt på.

– Jeg heier på demokratiet. Nå er det kun et par timer igjen å bruke stemmen sin. Uansett om du stemmer Høyre, Venstre, Rødt, Grønt, eller blankt. Bruk stemmeretten. Det er folk som til og med har dødd for vår stemmerett, fortsetter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.