RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ler av Ballo

KrF synes det er underlig at SV-toppen Olav Gunnar Ballo ber opposisjonen om hjelp til å ta forsvarsministeren.

- Jeg er litt forundret over at Ballo utfordrer KrF og Venstre. Det må bero på at angrep er det beste forsvar. Det er underlig at en stortingspolitiker ber opposisjonen om hjelp til å ta egen statsråd, sier stortingsrepresentant Ola. T Lånke (KrF) lattermildt til Nettavisen.

Ballo gikk fredag til det svært uvanlige skrittet å be opposisjonspartiene om å være kritisk til sin egen regjering.

Jeg synes opposisjonen har vært for slappe i sin kritikk. Hvor er Venstre og Kristelig Folkeparti? spurte Olav Gunnar Ballo (SV).

Ballo er i likhet med stortingsrepresentant Per Ove Widht (Frp) rystet over Nettavisens avsløring om at leger og sykepleiere i den norske utrykningsstyrken i Nord-Afghanistan har brukt tunge våpen og også samtidig båret rødt korsemblem.

Må svare Stortinget
Lånke morer seg over Ballos bønn til opposisjonen, men også han er svært oppgitt over forsvarsministeren. Nå må forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) svare på spørsmål om skandalen i høringen som skal være i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

- Jeg sendte spørsmål til statsråden fredag morgen. Vi vil stille spørsmål om denne oppsettingen i Afghanistan, selv om det ser ut som om Forsvaret har stoppet den. Jeg mener at det er et klart brudd på Genèvekonvensjonen, sier Lånke.

Høring tirsdag?
Kontroll- og konstitusjonskomiteen skal ha møte tirsdag der de skal planlegge høringen, opplyser Lånke, som er saksordfører for høringen.

- Høringen blir trolig neste tirsdag ettermiddag. Vi vet ikke om deler av den blir lukket. Det skal vi ta stilling til i morgen, det kan også hende at det blir gitt beskjed om enkelte situasjoner med stengte dører underveis i høringen, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere