RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gry Veiby/ nettavisen

Ler av miljøvern

Sist oppdatert:
Siv Jensen synes det er komisk at miljøvern i Norge kan redde verden.

HELL (Nettavisen): - Norge står for 2 promille av alle klimautslipp i verden. La oss si at Kristin Halvorsen og Åslaug Haga får presset igjennom 30 prosent kutt i Norge. Det vil utgjøre 0,6 promille. Det er mye det, sa hun mens en fullsatt sal lo hjertelig.

TV 2 Sumo:Se Siv Jensens åpningstale her

Jensen sa til Nettavisen før talen at hun i motsetning til de andre partilederne ikke ville snakke mye om miljøvern i sin landsmøtetale. Men hun tente delegatene da hun kom inn på temaet.

- Vi må slutte å plage oss selv med å snakke om nasjonale kutt. Jeg forstår ikke hvorfor det er mer moralsk å kutte klimagasser her enn i Kina, sa Jensen, før hun la til:

- Det var et sitat av Gro Harlem Brundtland.

Til tonene fra Eye of the tiger, og med 1.nestformann Per Sandbergs faste grep rundt skulderen, ble Siv Jensen hyllet før talen.
Til tonene fra Eye of the tiger, og med 1.nestformann Per Sandbergs faste grep rundt skulderen, ble Siv Jensen hyllet før talen.

Jensen hadde kanskje lagt merke til Dagbladet som på lederplass kommenterer at hun ligner mer og mer på den tidligere statsministeren fra Ap.

Samtidig er Frp det eneste partiet som ikke ville støtte Kyotoavtalen som skal få ned klimagassene, og det eneste partiet som ikke tror på konkusjonene til FNs klimapanel.

Jensen synes Brundtland er ei fornuftig dame, men hun har ikke mye skryt å gi dagens statsminister fra Ap.

- Stoltenberg sa for 12 år siden at en burde erstatte elektrisk oppvarming med oljefyring. Nå har han til hensikt å kaste den samme oljefyren som han innførte. Det er ikke troverdig, Jens Stoltenberg!

LES OGSÅ:Sivs år som mann

- Takk, Kolberg!
I likhet med Carl I. Hagen i fjor tok Siv Jensen i sin landsmøtetale også fatt i Ap-sekretær Martin Kolbergs forsøk på å knekke Frp-koden.

- Martin Kolberg, du fortjener en stor takk, både begynte og avsluttet Jensen sin landsmøtetale med.

Jensen mener at Martin Kolberg har vist at Arbeiderpartiets politikk er ubrukelig.

- Jeg vil sitere fra Martin Kolberg: "Vi skal forandre vårt budskap. Skolen er ikke bra nok, fortsatt ligger det pasienter i korridorene, og arbeidslivet er blitt tøffere. Ap vil gjøre noe med det.” Men siden 1935 har Ap hatt regjeringsflertall i 53 år. Hva med å ta ansvar for de 53 årene, spurte Jensen.

- Rikmannspartiet
Siv Jensen gikk videre hardt ut mot stemplingen av Frp-velgerne.

- Jeg står visst her og representerer rikmannspartiet, sa hun til latter fra salen.

- Nå er det på tide at de bestemmer seg for om Frp er rikmannsparti, eller campingvognparti eller grandiosapartiet. Det virker som det brukes ettersom det passer inn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere