RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Listhaug holder på sitt

Foto: Vegard Grøtt
Sist oppdatert:
- De som aldri har angret eller gjort noe som man ikke burde gjort, er mennesker som ikke har gjort særlig mye.

Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) har ingen planer om å legge fram kundelistene sine. Hun får full støtte av partileder Siv Jensen for håndteringen av First House-saken.

– Jeg har skrevet under en kontrakt, sier Listhaug til NTB.

Hun gjentar at det er uaktuelt for henne å legge fram for offentligheten listen over hvilke kunder hun hadde kontakt med som ansatt i PR- og kommunikasjonsbyrået First House.

Frp-leder Siv Jensen tok den ferske statsråden i forsvar overfor pressen i etterkant av partiets landsstyremøte i Oslo lørdag.

– Regelverket for å håndtere habilitet har vært praktisert på samme måte av tidligere regjeringer og statsråder, sa hun til NTB.

Oppfordrer til åpenhet
Fra Statsministerens kontor kommer det imidlertid klare oppfordringer til First House.

– First House kan vise mer åpenhet. Åpne kundelister tror jeg vil være bra for alle. Kommunikasjonsbransjen sier at de ønsker mer åpenhet, og det tror jeg de med fordel kan ha mer av framover, sa statssekretær Sigbjørn Aanes (H) da han gjestet NRKs Dagsnytt Atten fredag.

Foreløpig er det ingenting som tyder på at oppfordringen vil bli fulgt. First House-sjef Per Høiby har tidligere uttalt at selskapet ikke kan gjøre annet enn å anbefale kundene om selv å være åpne.

Departementsråd Leif Forsell – toppbyråkraten i Landbruksdepartementet – er den eneste som har sett Listhaugs kundeliste. Den holdes hemmelig inntil videre.

– Men vi har sett innvendingene, og noen av våre jurister vil se på saken og komme med et svar i neste uke, sa Forsell til Dagbladet fredag.

Sylvi Listhaug sier selv til NTB at det ikke vil bli gjort noen nye vurderinger i løpet av helgen.

– Må tåle
I sin tale til Fremskrittspartiets landsstyre lørdag slo finansminister og partileder Siv Jensen fast at det er naturlig med oppmerksomhet om «gamle historier» nå som partiet er i regjering.

– Jeg synes det er helt greit. Vi har alle levd normale liv. Vi har gjort feil, og vi kommer til å gjøre feil. De som aldri har angret eller gjort noe som man ikke burde gjort, er mennesker som ikke har gjort særlig mye, sa Jensen.

Hun viste til at partiet må avfinne seg med at det nå er nye tider.

– Dere er nå medlemmer av et regjeringsparti. Hvordan de neste årene blir, er helt og holdent opp til oss selv, sa Frp-lederen.

Hun avviser at den negative oppmerksomheten om flere av partiets statsråder den siste uken, oppleves som urettferdig.

– Vi har lave skuldre. Vi visste at vi ville få søkelyset på oss i det øyeblikk vi trådte inn i regjeringskontorene. Det skulle bare mangle at statsrådene ikke blir gått etter i sømmene. Såpass må vi tåle, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere