RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO raser mot lekkasjer

Det lekker som en sil fra LOs hemmelige Valla-gransking.

Lørdag kom det frem at to LO-topper har fortalt granskerne i utvalget som skal gjennomgå forholdet mellom Gerd-Liv Valla og Ingunn Yssen at de har blitt dårlig behandlet gjennom flere år av LO-lederen.

NA24 - din næringslivsavis

LOs 1. sekretær Ellen Stensrud og LO-sekretær Rita Lekang hadde sammenfallende fremstilling av hvordan Valla hadde behandlet dem. Lekang skal ha fortalt at hun følte seg så dårlig behandlet av Valla at hun i lengre perioder slet med søvnproblemer, magevondt og svekket konsentrasjonsevne.

- Oppsiktsvekkende
Stensrud på sin side skal ha omtalt det hele som en vond tid, ifølge VG, men fastholdt at hun klarte å beholde sin selvfølelse og ikke hadde fått personlige problemer.

- Disse lekkasjene er veldig oppsiktsvekkende og jeg synes det er viktig at den rapporten kommer så fort som mulig, sier leder i Hotell- og restaurantarbeiderforbundet, Eli Ljunggren, til NA24.

- Nå er det så mye uro, det er viktiog å få en avklaring, legger hun til.

Uheldige lekkasjer
LO-toppen er veldig forundret over at det kommer frem så detaljerte beskrivelser fra vitnemål i granskingsutvalget.

- Det kan i alle fall ikke være oss. Vi har ikke peiling på hva som foregår i den kommisjonen, sier hun.

Leder i Norsk tjenestmannslag, Turid Lilleheie, vil ikke uttale seg om lekkasjene, men er enig i Ljunggren i at dette er uheldig.

- Det skader saken. Det blir aldri ro. Jo snarere vi blir ferdig med dette, jo bedre er det, er alt hun ønsker å si.

Høyere posisjon
Flere andre LO-topper har reagert på lekkasjene som har funnet veien til VG. Geir Bjørkli, leder i Norsk fengsels- og friomsorgsforbund, har omtalt det som helt forferdelig. Mens Jan Davidsen i Fagforbundet mener det er beklagelig.

Både Stensrud og Lekang skal, uavhengig av hverandre, ha forklart granskerne at de oppfatter Valla som en uvanlig kontrollerende sjef. Ifølge VG er begge to tillitsvalgte i LO, og har dermed en høyere formell posisjon i LO enn Yssen hadde, som kun var ansatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere