RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO-topp raser - statsråden stråler

Sist oppdatert:
Sjekk uenigheten mellom LO og næringsministeren om Opplysningen 1881.

Striden rundt salget av Opplysningen 1881 har vært en het politisk potet. Flere harsagt at det kan bety slutten på en rekke arbeidsplasser rundt om i distriktene, og regjeringen har meldt seg på i diskusjonen. Nå er næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) fornøyd med utfallet.

NA24 - din næringslivsavis

- De er jo ikke solgt. Det er opplysningen som kjøper, og ut i fra det jeg vet stiller dermed saken seg helt annerledes, sier Andersen til NA24.

Telenor vannes ut
Telenor Venture har sittet med 84 prosent av aksjene i selskapet. Telenor sitter med 51 prosent av dette igjen og kontrollerer dermed 43 prosent av aksjene. Nå kjøper selskapet Carrot Communications og dagens eiere i Opplysningen1881 vannes ut.

- Så lenge jeg har kjent til denne saken, og det er ganske lenge, har det vært en frukt for at Telenor skulle selge ut av Opplysningen, kvitte seg med eierskapet. Jeg oppfatter denne saken nå som om de slett ikke selger, tvert i mot kjøper de og fortsetter som eier, sier han og mener saken dermed stiller seg annerledes.

Etter transaksjonen vil Opplysningen 1881 bli løftet ut av Telenor Venture Fond fire, og de tidligere eierne, som er Telenor og Anders Wilhelmsens kapitalforvaltningsselskap vil dermed fortsatt ha aksjemajoriteten. Det opplyser Rune Rinnan i Telenor Venture til NA24.

- Opptrer urederlig
Fagforeningstopp Hans O. Felix i LO-forbundet El og IT er derimot ikke like fornøyd.

- Telenor opptrer urederlig, både med tanke på hva det tidligere har sagt og når dette nedsalget skjer. Konsernet har kjørt en skjult og velregissert strategi i høyt tempo, sier forbundslederen. Han reagerer på Telenors framgangsmåte.

Ifølge Felix har Telenor tidligere uttalt at salget er lagt på is, men dagens avtale viser at Telenor ufortrødent har arbeidet med salg/outsourcing av Opplysningen AS.

Telenor har ignorert klare uttalelser fra Næringsdepartementets politiske ledelse om salg av statlige eierandeler. Vi trodde at Telenor tok inn over seg signalene fra blant annet næringsminister Dag Terje Andersen, sier Felix.

Bedre enn fryktet
Dag Terje Andersen forutsetter at de ansatte beholder sine lønns- og arbeidsvilkår og at callsentrene ute i distriktene ikke legges ned. Fredag ettermiddag satt han i en lang samtale med Hans O. Felix, leder i LO-forbundet El og IT, på Folkets Hus, hvor Ap hadde landsmøte.

- Hvis de hadde blitt solgt helt, kanskje til utenlandske eiere, hadde de kunne ha risikert kutt i utgifter og da vet man ikke hvordan det ville gått med de ansatte. Men at Telenor nå beholder eierskapet, det er bedre enn mange har fryktet, legger han til.

- Dette er bedre enn mange hadde fryktet, med usikkerhet om arbeidsplassene. Men det forutsetter at de ansatte og ledelsen har en god og ordentlig prosess videre. Jeg håper at dette kan bidra til en industriell utvikling, og satsing, avslutter Ap-statsråden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere