RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lokal Ap-politiker: – Erna er mer opptatt av selfies enn politikk


SELFIE-KRITIKK: Sven Tore Løkslid (innfelt) (Ap) er ikke imponert over statsminister Erna Solberg, som han kaller «selfie-Erna».
SELFIE-KRITIKK: Sven Tore Løkslid (innfelt) (Ap) er ikke imponert over statsminister Erna Solberg, som han kaller «selfie-Erna». Foto: Bjørnar Hagen Vika og Jarle Pedersen/Telemarksavisa
Sist oppdatert:
Fylkesordførerkandidat i Telemark Sven Tore Løkslid (Ap), fyrer av en bredside i valgkampstarten.

Telemark-politikeren kritiserer statsminsiter Erna Solberg for å være langt mer opptatt av selfies og show enn lokalpolitikk under sine reiser rundt om i Telemark, og landet forøvrig.

Tirsdag denne uken var statsministeren på besøk i Telemark, der hun rakk en tur innom sykehuset i Skien, samt en rask lunsjprat på Klosterøya.

Her kan du tipse Nettavisens redaksjon på mail, eller ringe 02060.

SLEFIE-KRITIKK: Erna Solberg får kritikk av lokalpolitiker i Telemark for å ta selfies. Dette bildet er fra turen på Sortland i begynnelsen av august.

– Ikke fokus på viktige saker

Det ble også tid til selfies - mange selfies.

Det er det altså ikke alle som setter like stor pris på.

– Jeg er veldig skuffet over at det ikke blir fokus på de viktige sakene i Telemark når selveste statsministeren kommer på besøk – for eksempel Ineos forespørsel om statlig lånegaranti og stråleenheten på sykehuset, sier Løkslid til avisen.

– Når det gjelder førstnevnte må vi vente på en industriplan og selv om statsministeren besøkte sykehuset, måtte alle spørsmål rundt stråleenheten vente til en helseplan hun jobber med er ferdig.

Bakgrunn: Nesten alle ville treffe Erna

– Overrasket over Arbeiderpartiet

Statssekretær hos Statsministerens kontor, Sigbjørn Aanes, er uenig i kritikken.

– Jeg er overrasket over at Arbeiderpartiet mener et besøk på barneavdelingen ved sykehuset i Skien og et møte med gründere på Klosterøya ikke er viktig, sier han til Nettavisen.

TA skrev onsdag at under en halvtimes runde på Herkules kjøpesenter tok nærmere 100 personer initiativ til å ta selfie med Solberg - som stilte villig opp.

Statssekretær Sigbjørn Aanes slår tilbake mot kritikken (arkivfoto).

- Jeg synes det er veldig defensivt bare å ta selfies med folk i stedet for å ta tak i de viktige sakene. Hun ville heller ikke kommentere dette med radioaktivt avfall fra gruvene på Søve, tordner lokalpolitikeren.

Han legger ikke skjul på at forventningene var høye.

– Jeg hadde forventet at hun tok opp relevante og dagsaktuelle saker når hun først kom. Det er det Telemark trenger drahjelp fra en statsminister på, ikke selfies på Herkules-senteret, sier Løkslid.

– Synd at Ap angriper

Aanes mener at selfie-øyeblikk er en fin anledning til å ta opp ulike politiske saker.

– Vi ser ofte at det å spørre om en selfie senker terskelen til å ta opp spørsmål som for eksempel integrering, eldreomsorg eller samferdselsspørsmål. Det er synd at Arbeiderpartiet velger å angripe alle som vil ta selfie med statsministeren og andre politikere.

– Noe av det fine med Norge er nærheten mellom folk og politikere. I mange land er politikerne av ulike årsaker mer utilgjengelige, mens i Norge kan hvem som helst gå bort til statsministeren og stille spørsmål eller ta en selfie.

Lokalplitiker Løkslid fortsetter å tordne mot statsministeren, og understreker igjen hvor viktig lokale saker er for ham.

- Dette viser at Norge har en statsminister som er mer opptatt av selfies enn politikk som angår Telemark. Det er valgkamp og show, men valgkamp handler om politikk og stråleenheten er noe som er viktig for hele Telemark.

Statssekretæren på sin side bemerker at Erna også snakket om viktige ting med dem hun møtte.

– I Telemark ville mange ta selfies, men det var også en pasient som ville snakke om ny stråleenhet. Mange fikk selfie og pasienten snakket med statsministeren om det hun ville ta opp, avslutter Aanes til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere