RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lokalpolitikere vil ha tiggeforbud

Sist oppdatert:
Det er et flertall for forbud i samtlige fylker.

Oslo (NTB): Seks av ti lokalpolitikere mener det bør innføres forbud mot tigging i byer og områder hvor dette har et visst omfang, viser en ny meningsmåling.

61 prosent av landets folkevalgte politikere mener det er riktig å innføre forbud mot tigging. 30 prosent vil ikke ha forbud, mens 9 prosent ikke har noen oppfatning om spørsmålet. Det viser en undersøkelse som NorgesBarometeret har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Statssekretær Pål K. Lønseth i Justisdepartementet mener tallene er som ventet.

- Undersøkelsen bekrefter det vi vet fra før: SV-politikere er helt mot tiggeforbud, mens politikere i Høyre og Frp er i en veldig stor grad for. Mens Arbeiderpartiet er delt på midten, sier Lønseth.

Det er flertall for forbud i samtlige fylker. Størst er støtten for forbud i Buskerud, Akershus og Vestfold. Det er også flertall for forbud i samtlige partier bortsett fra Sosialistisk Venstreparti, Venstre og Kristelig Folkeparti.

Hele 96 prosent av Fremskrittspartiets representanter i landets kommunestyrer mener det er riktig å innføre forbud mot tigging. Tilsvarende tall for Høyre er 85 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere