*Nettavisen* Nyheter.

Lokker jøder til bosettinger

Norske kristne samler penger for å få jøder fra hele verden til å flytte til de ulovlige bosettingene på Vestbredden. De som gir, kan trekke fra penger fra skatten.

29.07.06 10:02

Norske kristne foreninger har samlet inn 40 millioner kroner til støtte for Israel så langt i år, skriver Dagens Næringsliv.

Blant de mest ivrige er foreningen Den internasjonale kristne ambassade Jerusalem (Ikaj). Foreningens såkalte «fiskere» jobber med å spore opp jøder over hele verden, og tilbyr dem penger for å flytte til Israel - helst til de ulovlige bosettingene på Vestbredden. Foreningen har sendt av gårde 54 fly med østeuropeiske jøder for å føre dem hjem til det de mener er det hellige land - og som de mener bør inkludere både deler av Sør-Libanon, Jordan og Egypt.

Det samme gjør mange andre Israel-organisasjoner. John Skåland, formann i Karmel-instituttet, forteller at det meste organisasjonen samler inn, går til nybyggere. Organisasjonen bruker vel 400.000 kroner i året på ulike prosjekter, de fleste på Vestbredden.

- Vi har nettopp fått beskjed om at en av bosettingene vi har støttet, blir liggende på riktig side av det dere kaller muren, men som er et sikkerhetsgjerde, sier han til Dagens Næringsliv.

Norges offisielle holdning er at Vestbredden er okkupert område. Til tross for dette, kan de som gir penger som går til bosettingene, trekke fra inntil 12.000 kroner årlig på skatten. De kristne organisasjonene som støtter dem, er nemlig godkjent som organisasjoner man får skattefradrag hvis man gir gaver til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag