*Nettavisen* Nyheter.

Lommemannsaken til Stortinget

Foto: Berit Almendingen (Nettavisen)

KrF vil ta opp Lommemannsaken i Stortinget.

– Lommemannsaken har til fulle vist at samhandlingen internt i politiet er for svak, skriver Hans Olav Syversen, justispolitisk talsmann i KrF i en pressemelding.

Syversen sendte mandag et skriftlig spørsmål til justisministeren, hvor han spør hvilke grep statsråden har tenkt å ta for å bedre samhandling og informasjonsflyt i politiet.

La bort sak i 1999
Siktede var i politiets søkelys i forbindelse med en sedelighetssak i 1999 - men saken som gjaldt overgrep mot en ung gutt, ble henlagt. Saken ble ikke satt i sammenheng med jakten på Lommemannen før en pensjonert lensmann tipset etterforskerne for noen måneder siden.

– I dag er det nærmest en Berlin-mur politidistriktene i mellom. Dette fører til at saker av denne typen betraktes som enkeltstående tilfeller. Jeg er overbevist om at oppklaringsprosenten ville gått opp dersom man fikk på plass bedre mekanismer og rutiner for å se slike saker i sammenheng, sier Syversen.

- Kan bli mye bedre
KrF er heller ikke fornøyd med reformen som politiet de siste årene har gjennomgått, hvor blant annet en rekke politidistrikter har blitt sammenslått.

– En av forutsetningene for politireformen var at det skulle etableres gode mekanismer for informasjonsflyt internt i politiet. Denne saken tyder på at forbedringspotensialet på dette området fremdeles er stort, sier Syversen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag