Lover enerom til alle

Frp-leder Siv Jensen legger fram en egen eldrepakke foran stortingsvalget.

28.06.13 15:06

Enerom til alle på sykehjem er ett av ni løfter.

- Ni helseministre har lovet full eneromsdekning. Vi vil gi halv pris til dem som må bo på dobbeltrom mot sin vilje og gi alle eldre juridisk rett til sykehjemsplass, sier Frp-leder Siv Jensen.

Hun mener de andre partiene har glemt seniorer, pensjonister og pleietrengende. Under partiets oppsummerende pressekonferanse i Kristiansand fredag la hun fram fire løfter for seniorpolitikken og fem for en bedre eldreomsorg.

Her kan du ta Nettavisens valgtest!

Å fjerne pensjonsavkortingen for gifte og samboende pensjonister og vrake underreguleringen av pensjonene på 0,75 prosent, er to av forslagene. Frp vil også fjerne 70-årsgrensen i arbeidslivet og innføre det partiet beskriver som reelle forhandlinger i trygdeoppgjøret.

Frp holder fast ved kravet om statlig finansiering av eldreomsorgen. Partiet vil dessuten innføre bemanningsnormer innen pleie og omsorg og legge til rette for at flere eldre kan bo hjemme selv om de trenger noe hjelp i hverdagen.

Får refs fra Venstre
Venstre-nestleder Terje Breivik mener imidlertid at Fremskrittspartiet og Siv Jensen setter seg selv på sidelinjen med kravene som stilles til en eventuell borgerlig regjering.

- Det er lite konstruktivt å fremme ytterliggående krav og ultimatum. Jeg setter min lit til at velgere som er opptatt å få en ny regjering, merker seg dette og styrker partier som ikke stiller krav til andre enn seg selv før valgresultat foreligger, tordner Breivik.

Han er mildt sagt lite tilfreds med intervjuet som Frp-leder Siv Jensen fredag ga Dagsavisen. Der varsler hun blant annet at partiet vil kreve en konsekvensutredning av oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Høyre mer konstruktive
- Siv Jensen og Frp velger å vektlegge oljeboring i våre mest sårbare havområder, at vi skal bryte handlingsregelen og at vi skal stramme inn asylpolitikken. Dette er ikke bare vanskelige saker for KrF og Venstre, men også for Høyre, sier Breivik.

Venstre-toppen er også misfornøyd med at Jensen nok en gang kategorisk avviser å støtte en regjering der Frp selv ikke inngår.

- Fremskrittspartiet er det eneste partiet på borgerlig side som stiller ultimatum. Frp har gjentatte ganger varslet budsjettboikott av en regjering med Høyre, KrF og Venstre og sagt at det ikke vil ha noen form for samarbeid med en blågrønn regjering. Jeg synes det er synd at Frp setter seg selv på sidelinjen, sier han.

Breivik mener Siv Jensen og Fremskrittspartiet har mye å lære av Høyre-leder Erna Solberg.

- Jeg registrerer at Høyre har inntatt en mer konstruktiv tilnærming til spørsmålet om vern av Lofoten, Vesterålen og Senja og at Erna Solberg holder fast ved handlingsregelen, sier han.

- Dersom Frp virkelig vil ha en borgerlig regjering etter valget, bør Fremskrittspartiet og Siv Jensen innta en langt mer konstruktiv holdning, sier han.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.