*Nettavisen* Nyheter.

Lover penger til rassikring

MOLDE (TV 2 Nettavisen): Regjeringen vil bevilge 15 millioner kroner til overvåking av det rasutsatte Åkeneset i Stranda kommune. Pengene kommer i revidert nasjonalbudsjett i mai.

16.04.05 16:36

Et stort, ustabilt fjellparti kan føre til en flodbølge som vil gjøre katastrofale ødeleggelser i Stranda og Hellesylt kommuner. Arbeidet med å overvåke rasfaren stod i fare for å bli stoppet opp.

På hjemmebane
Statsminister Kjell Magne Bondevik hadde med seg pengegaven til hjemfylket da han besøkte Venstres landsmøte i Molde i dag.

- Allerede i revidert nasjonalbudsjett vil regjeringen bevilge 15 millioner kroner. , sier Bondevik til TV 2.

Bevilgningen kommer for å skapte trygghet og økt sikkerhet for befolklningen i Stranda og Norddal kommuner. Også et 20-talls andre steder har Norges Geologiske Institutt pekt ut fjellparti som kan rase ut og skape flodbølger.

Lover mer
Dersom regjeringen blir sittende etter valget går Bondevik langt i å antyde at det kommer mer penger til rassikring av Åknesrenna i statsbudsjettet for 2005.

- Vi kan ikke stoppe arbeidet ved utgangen i 2005. Så langt vi har oversikt over nå så får de pengene som trengs for å holde fremdriften i år, så må vi fortsette i de kommende år, inntil det som skal utvikles av system er på plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.