RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
- Vi deler ambisjonen om å bekjempe IS, men nå er vi i ferd med å alliere oss med ekstremister, sier SV-leder Audun Lysbakken.
- Vi deler ambisjonen om å bekjempe IS, men nå er vi i ferd med å alliere oss med ekstremister, sier SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Lysbakken mener Norge må trekke Irak-bidrag

SV-leder Audun Lysbakken frykter at Norge vil bli alliert med ekstremister i Irak, og mener regjeringen må trekke det norske styrkebidraget.

Den norske Irak-styrken på drøyt hundre personer skal reise til det krigsherjede landet om få dager. Samtidig rapporterer menneskerettighetsorganisasjoner om grove overgrep fra regjeringsvennlige sjiamilitser i landet, skriver Klassekampen.

- Det kommer stadig nye rapporter om grove overgrep fra militser som i praksis er våre allierte i Irak. Rapportene må føre til at det norske militære bidraget til Irak revurderes, sier Lysbakken til avisen.

De norske soldatene skal trene irakiske og kurdiske soldater i kampen mot den såkalte Islamske staten.

- Vi deler ambisjonen om å bekjempe IS, men nå er vi i ferd med å alliere oss med ekstremister, sier SV-lederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere