RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SV-leder Audun Lysbakken tror det kan ha snudd for partiet.
SV-leder Audun Lysbakken tror det kan ha snudd for partiet. Foto: Ole Gunnar Onsøien (NTB scanpix)

Lysbakken: Oslo-samarbeidet er bra for selvtilliten

Denne høsten har vært et vendepunkt for SV, mener partileder Audun Lysbakken. Han er stolt over partiets gjennomslag i byrådsplattformen for Oslo.

– Det er klart at dette er viktig for selvtilliten for partiet. Det viser velgerne at vi kan få gjennomslag, sier Lysbakken til NTB etter at den rødgrønne samarbeidserklæringen for Oslo ble lagt fram mandag.

– Nå har vi fått en hånd på rattet i flere av de større byene. Det er klart at det har vært en veldig kjekk høst for SV så langt, sier han.

Ved stortingsvalget om to år håper Lysbakken at situasjonen skal bli mest mulig lik den i Oslo:

– Det er et mål at et nytt flertall vil være avhengig av SV.

Han mener SV-velgerne i Oslo har fått mye igjen for stemmene sine, og viser til tre saker der SV har fått gjennomslag: Gratis aktivitetsskole (SFO) for barn på østkanten i Oslo, tillitsreform i eldreomsorgen og ingen forurensende utbygging av E18.

Det siste punktet møter allerede motbør: Blant andre samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sier Oslo ikke skal få stoppe E18, og også Høyres Hårek Elvenes reagerer.

– Jeg vil oppfordre dem til å lese valgresultatet i Oslo en gang til. Det er lurt å respektere velgernes dom, konstaterer Lysbakken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere