RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må betale en halv million

(Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Jan Simonsen har for andre gang tapt mot Carl I. Hagen. Det blir svindyrt.

Også i Borgarting lagmannsrett gikk den utstøtte eks-Frp-mannen på en smell i forsøket på å få Carl I. Hagen dømt for injurier.

Simonsen ble dømt til å betale saksomkostninger til Hagen, Solveig Horne og sentralstyret i Fremskrittspartiet på 520.851 kroner, melder NTB.

- Den ankende part bør dekke ankemotpartenes saksomkostninger for lagmannsretten, idet det ikke finnes å foreligge særlige omstendigheter som bør frita ham for erstatningsplikten. Omkostningene fastsettes til 520 851 kroner, heter det i dommen.

395.000 av dette er advokatsalær.

Simonsen, som ble sparket ut av Fremskrittspartiet høsten 2001, gikk til injuriesak mot Frps sentralstyre, Solveig Horne og Carl I. Hagen.

Bakgrunnen for injuriesøksmålet var opplysninger i TV 2s «Rikets tilstand» om Simonsen og hans private tilknytning til homsestedet Enka. Opplysninger som fikk Carl I. Hagen til å kalle Simonsens livsførsel «forkastelig og uakseptabelt for en stortingsrepresentant».

- Var nødvendig

I dommen heter det at Carl I. Hagen var i sin rett å komme med uttalelsene.

- Det legges til grunn at Hagen og Horne uttrykte seg som de gjorde fordi de mente dette var nødvendig for å ivareta Fremskrittspartiets politiske troverdighet. Hensynet til Jan Simonsen måtte da komme i annen rekke. Det er lagmannsrettens konklusjon at verken Carl I. Hagen eller Solveig Horne har vært uaktsomme, står det i dommen.

Les hele dommen her (pdf-fil).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere